OTEO ME ČEDA

Izvor: Kurir, 20.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTEO ME ČEDA

Vlasnik kompanije "Delta" prvi put javno i nedvosmisleno ukazao na vezu lidera LDP sa "zemuncima" i svojom otmicom aprila 2001. godine

BEOGRAD - Predsednik kompanije "Delta" Miroslav Mišković, isprovociran jučerašnjim tekstom objavljenim u Kuriru o umešanosti Čedomira Jovanovića u njegovu otmicu, odlučio je da prekine zavet ćutanja i prvi put javno progovori o svemu. Kurir ekskluzivno objavljuje integralni Miškovićev odgovor, u kojem on nedvosmisleno optužuje lidera >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << LDP za saradnju s mafijom. Svoju reakciju on započinje rečima: "Ako je vreme za istinu, evo je!"

- Gospodo urednici, posle jučerašnjeg teksta objavljenog u Kuriru o umešanosti Čedomira Jovanovića u moju otmicu i podelu milionskog plena, osećam obavezu da se oglasim. Mada sam čvrsto rešio da o nekim tajnama - o mojoj oružanoj otmici, držanju u gepeku i šahtu, gledanju u cevi napunjenog oružja i plaćanju milionskog otkupa - nikad ne progovorim, posle vašeg obelodanjivanja pozadine tog policijsko-mafijaškog zločina, nemam više prava da ćutim. Nemam prava da druge ljude izlažem rizicima otkrivanja svega što se meni tada desilo i povezivanja s onim što se meni i mojoj kompaniji danas ponavlja.

Mene je otela grupa policajaca i mafijaša koji su, gotovo bez izuzetka, imali službene značke Državne bezbednosti još iz Miloševićevog vremena. Iz teksta sad vidim da su promenili jedino svoje partnere na vlasti. Onda nisam verovao tadašnjem ministru policije kad mi se zaklinjao da moje otmičare u zatvoru često posećuje Čedomir Jovanović.

Odbio sam Mihajlovićevo - pokazalo se proročko - predskazanje da će otmičari, uz pomoć Jovanovića, uskoro izaći na slobodu. Na moj užas, to se dogodilo. Taj događaj, njihov izlazak na slobodu i pored 75 krivičnih prijava, i pored moje otmice, shvatio sam kao direktnu poruku da moje tamničenje i dalje traje. Da sam talac mafije i vlasti. Da oni mogu, kad god požele, da me nekažnjeno vrate u šaht; da dođu po moju porodicu, po moju kompaniju, kuću. Tada sam rešio da zaćutim.

Ja sam svoje platio. Iscrpio sam sve svoje strahove. Preživeo sam što je malo ljudi preživelo. Dočekao sam dan da se o nedavnoj istoriji govori bez straha. Tražim samo da se svačija krivica i odgovornost utvrđuje na sudu, a ne javnim linčovanjem protivnika. Ja znam kako je biti talac politike i mafije, znam kako je kad linčuju i mene i moju kompaniju. Mogu me vređati, ali me niko nikada više neće otimati i reketirati. Ovo je moj dug ljudima koji su odbili da ćute - poručuje Mišković.[ antrfile ]

ĐINĐIĆ MI JE REKAO SVE O OTMICI

Miroslav Mišković svedoči da mu se pokojni premijer Zoran Đinđić žalio da ne može Čedomira Jovanovića da odvoji od mafije.

- Nisam progovorio ni kad me je pokojni Đinđić, posle svega, pozvao na razgovor. Ja znam šta mi je premijer rekao o otmici, isplati i podeli. Ja sam svedok njegovog ogorčenja što ne uspeva - ni kaznama, ni pretnjama, ni prekidom prijateljstva i kontakata - da sebi bliskog mladog saradnika odmakne od mafije. Ime tog ortaka mafije je danas stavljeno pred porotu celokupne srpske javnosti - poručuje Mišković.

ČEDOMIRE JOVANOVIĆU, ODGOVORI!

Bez ljutnje u sebi, zarad istine i zarad spokoja moje familije, moram da pitam, javno, glasno i direktno, Čedomira Jovanovića:

 Ako si već priznao da si, kao druga ličnost režima, posećivao "zemunski klan" i bio prijatelj s vođama mafije koja me je otela, da li si i ti, na bilo koji način, umešan u moje tamničenje? Jesi li dao dozvolu, uputstvo ili garantovao imunitet otmičarima?

Da li je tačna vest s naslovne strane Kurira da si od člana bande Dejana Milenkovića Bagzija uzeo pet miliona maraka kao deo krvavog novca od moje otmice?

Ako si uzeo taj novac, s kim si ga delio i na kakve iznose?

 Priznao si da si posećivao lidere "zemunskog klana" u pritvoru. Ako si znao da su tamo zbog moje otmice i još 75 krivičnih dela, zašto si ih posećivao?

 Ako si ih posećivao, jesi li uticao na tužioca i sud da ih oslobode pritvora?

 Ako si ih oslobodio, jesi li bio svestan šta mogu opet da urade meni ili bilo kojem drugom čoveku, znaš dobro na koga mislim, koji im stane na put?

 Jesi li na bilo koji način uticao da sudski proces zbog moje otmice prosto odumre i da istina o tvorcima plana, ortakluku politike i mafije, podeli plena, zauvek ostane tajna?

 Zar sto hiljada policajaca nije moglo da uhvati žive dvojicu vođa "zemunaca", makar ih držali pod opsadom mesec dana, i da tako saznamo imena njihovih političkih partnera i da ja znam ko je sve umešan u moju otmicu, a Srbija ko je i kako presudio premijeru?

 Da li današnjim nasrtajima predupređuješ sva svedočenja o svemu što znamo - zašto su ti ruke prljave, a savest čista; ili su napadi tvoj pokušaj da me opet smestiš u šaht, i po drugi put zatražiš otkup od mene, moje porodice i moje kompanije?

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.