OTAC, UJAK, BRAT OD UJAKA... Ko je sve uhapšen od rodbine Uroša Blažića i šta im se stavlja na teret

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jun.2023, 22:07

OTAC, UJAK, BRAT OD UJAKA... Ko je sve uhapšen od rodbine Uroša Blažića i šta im se stavlja na teret

Više od 50 pripadnika SAJ pod punom opremom uhapsilo je 5. maja rano ujutru Uroša Blažića.

Uroš Blažić (20) osumnjičen je da je 4. maja 2023. godine u selu Malo Orašje ubio petoro meštana, a zatim nastavio ka selu Dubona gde je ubio troje ljudi. Nakon što je sutradan uhapšen u ranim jutarnjim časovima, lisice na ruke stavljene su i njegovom ujaku, ocu, bratu od ujaka.

U nedelju je uhapšen brat od ujaka osumnjičenog Blažića.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Njemu su lisice na ruke stavljene u cilju utvrđivanja i razjašnjavanja svih okolnosti koje se odnose na poreklo oružja, municije i eksplozivnih sredstava koje je okrivljeni Uroš Blažić koristio prilikom izvršenja krivičnih dela koja mu se stavlja na teret, odnosno koje je pronađeno prilikom pretresa objekta koje su koristili okrivljena lica.

Uhapšen je nakon zajedničkog rada Višeg javnog tužilaštva u Smederevu i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala.

Pre njega, lisice na ruke su stavljene ocu i ujaku osumnjičenog Blažića.

Ujak Blažića uhapšen je u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje se odnose na poreklo oružja kojim je Blažić ubio osmoro ljudi, a veći broj ranio u selima Dubona i Malo Orašje.

On je uhapšen nakon zajedničkog rada Višeg javnog tužilaštva u Smederevu i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije.

Otac Uroša, saslušan je 11. maja u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu. Radiši se na teret stavlja krivično delo "nedozvoljeno držanje oružja i stavljanje u promet eksplozivnih materija". On je ovo krivično delo negirao prilikom saslušanja, a sumnjiči se da je u objektima u kojima stanuje držao veću količinu oružja i municije i vozilo koje je njegov sin koristio prilikom višestrukog ubistva u Malom Orašju i Duboni.

Prilikom pretresa objekta koje koristi osumnjičeni Urošev otac, nađeno je nekoliko stotina metaka različitog kalibra, punjenje za municiju, jedan pištolj i jedan revolver kao i 850 grama baruta koji predstavlja eksplozivnu materiju, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih delova za vatreno oružje.

Pritvor je predložen i određen zbog opasnosti da će ponoviti delo, uticaja na svedoke i uznemirenja javnosti. Za krivično delo koje se ocu stavlja na teret zaprećena je kazna zatvora od 2 do 12 godina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.