OTAC PRONAŠAO UNAKAŽENO ĆERKINO TELO! Raskomadano i spaljeno, a onda je krenuo u LOV na ubicu, nije štedeo novca!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jun.2023, 19:14

OTAC PRONAŠAO UNAKAŽENO ĆERKINO TELO! Raskomadano i spaljeno, a onda je krenuo u LOV na ubicu, nije štedeo novca!

Sin smatra oca herojem i snima dokumentarni film o svojoj porodici, a uskoro se očekuje i knjiga

Godine 1988. u rezervatu prirode Masai Mara u Keniji otkriveno je telo fotografa divljih životinja Džuli Vord (28) iz Velike Britanije, a da niko nije osuđen za njeno ubistvo, piše BBC.

Otac ubijene devojke i fotografkinje, Džon Vord, dao je čitavo bogatstvo kako bi do detalja istražio slučaj smrti svoje ćerke. Naime, on je platio čak >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dva miliona funti kako bi otkrio ko je ubica.

Ranije, ovog meseca je preminuo u 89. godini života, a sahrana će se održati u Beri Sent Edmundsu. Samo dve nedelje ranije, preminula je i njegova supruga Jan.

Potom se oglasio i sin preminulog Džona Vorda, Bob Vord koji je rekao da se porodica pomirila sa činjenicom da pravda za Džuli nije zadovoljena, odnosno da otac nije uspeo da sazna ko mu je ubio ćerku.

Prema pisanju BBC-ja, nesrećna devojka je nestala pred kraj foto safarija, a poslednji put je viđena 6. septembra 1988. godine. Nedelju dana kasnije, njen otac je pronašao unakaženo ćerkino telo - raskomadano i spaljeno!

Zvaničnici afričke države su tvrdili kako su je navodno napale životinje, ali je njen otac imao čvrste dokaze u rukama. Kako kaže njegov sin, otac je bio "izvanredan sa detaljima".

Kako kaže, njena smrt je bila užasna, a porodični život posle toga više nije bio isti.

- Do tog trenutka, igrali smo fudbal u nedelju ujutru u lokalnom klubu i išli u pab, bili smo normalna porodica koliko i vi možete biti. Tako da je sve ovo na neko vreme malo okrenulo naše živote... ali svi smo uspeli da pronađemo način da se nosimo sa tim.

Otac i sin su dugo radili na rešavanju slučaja, sa čak 100 poseta Keniji, što je bratu nesrećne devojke omogućilo da čak i planira izdavanje knjige i snimanje dokumentarnog filma o tom strašnom događaju.

Za svog oca kaže da je heroj cele porodice i da je učinio neverovatne stvari u borbi za pravdu. Dvojica čuvara rezervata su oslobođena optužbi za ubistvo Džuli Vord 1992. godine zbog nedovoljnih dokaza.

Novi tim kenijskih policajaca preispitao je slučaj 1997. godine, a 1999. godine suđeno je lovočuvaru koji je oslobođen krivice. U istrazi održanoj u Ipsviču 2004. godine zabeležena je presuda o protivpravnom ubistvu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.