OTAC NATERAO PRIJATELJA DA SEBI ISKOPA GROB I UBIJE SE! Meštani oduševljeni hrabrim gestom: Svaki otac bi ovo uradio (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Nov.2023, 14:46

OTAC NATERAO PRIJATELJA DA SEBI ISKOPA GROB I UBIJE SE! Meštani oduševljeni "hrabrim gestom": Svaki otac bi ovo uradio (FOTO)

Njegovo hapšenje je propraćeno negodovanjem meštana koji su se udružili da finansiraju njegovu pravnu bitku govoreći da bi "svaki otac ovo uradio"

Vjekoslav Matrosov iz Rusije postao je poznat širom sveta nakon što je svog najboljeg druga, kada je saznao da mu je silovao ćerku, naterao da sam sebi iskopa grob.

Žrtva Vjekoslava je Oleg Sviridov (32), koji je u mobilnom telefonu čuvao snimke zlostavljanja dece u selu Vintaj.

Veruje se da je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Vjekoslav u septembru 2021. godine napao Olega nakon što je u njegovom telefonu pronašao snimak na kojem se vidi kako Oleg siluje njegovu ćerkicu. Dvojica prijatelja su sedela za stolom i pila, kada je Vjekoslav ugledao snimak na kom se Oleg iživljava nad devojčicom.

Vjekoslav se odmah sukobio sa Olegom, ali je ovaj uspeo da pobegne. Nesrećni otac je odmah otrčao u policiju da prijavi silovanje, a potom je krenuo u poteru za pedofilom.

Dad who ‘made paedo who raped daughter dig own grave’ NOT to face murder charge

A DAD who forced his paedo pal to dig his own grave after he raped his six-year-old daughter will NOT be charged with murder. The father was accused of knifing friend Oleg Sviridov HERO DAD pic.twitter.com/6stCkwndo0

— justmurphy (@zon96279678) January 15, 2022

The close friendship broke down when the father found sickening and graphic footage on his friend's mobile showing Sviridov forcing his daughter to perform a sex act on him. The girl was heard pleading: 'Oleg, that's enough, I can't take it any more. I want to go home'. pic.twitter.com/aCe5FhgNIf

— Eng. Nyasikera (@Arap_Nyasikera) May 6, 2023

Kada ga je pronašao, odveo ga je u jednu šumu gde ga je, kako se veruje, naterao da sam sebi iskopa grob. Nakon toga došlo je do tuče i Oleg je izboden nožem.

Vjekoslav je ubrzo uhapšen, a čitava Rusija se digla na noge, zahtevajući da Vjekoslav bude pušten na slobodu.

Njegovo hapšenje je propraćeno negodovanjem meštana koji su se udružili da finansiraju njegovu pravnu bitku govoreći da bi  "svaki otac ovo uradio"

Na kraju, 35-godišnjak je osuđen za "podsticanje osobe na samoubistvo ili pokušaj samoubistva pretnjom ili zlostavljanjem" i odslužio je samo šest meseci od 18-mesečne kazne.

A Russian father forced his ​best friend Sviridov to dig his own grave & kill himself after ​discovering he had sexually abused​ his 6-yr old daughter. Matrosov Vyacheslav was sentenced to 18 months in jail but left after 6 months after a public appeal for his release. He found pic.twitter.com/r35wwpNTgK

— Eng. Nyasikera (@Arap_Nyasikera) May 6, 2023

Vjekoslav Matrosov i Oleg Sviridov bili su dobri prijatelji godinama. Koliko su bili bliski govori i podatak da mu je Vjekoslav često poveravao decu na čuvanje.

Nijednog trenutka niko nije posumnjao da zlostavlja devojčicu, koju je i krstio.

- Stalno su ostavljali decu kod njega. Kada je čuvao ove devojke, vratio se kući normalno, dobro raspoložen - ispričala je Olegova majka i dodala da je "zverstva verovatno počinio pijan.

Oleg je bio pijan i kobne noći kada je Vjekoslav otkrio snimke zlostavljanja njegove ćerkice.

Na snimku je video svoju ćerku kako moli: - Oleg, dosta je, ne mogu više. Ja želim da idem kući.-

Policija je kasnije saopštila da se u Olegovom telefonu nalaze i mučni video snimci silovanja drugih devojčica iz sela, starih šest i 11 godina. Zaključeno je da je Oleg pet godina zlostavljao decu pre nego što je Vjekoslav otkrio snimke u telefonu.

Rečeno je da je jedna od navodnih žrtava i ćerka njegove bivše partnerke.

- Žena je imala ćerku iz prvog braka- , rekao je prijatelj kasnije za list Moskovski Komsomolets.

-Stalno je viđan sa devojčicama, ćerkom njegove partnerke i starijom ćerkom od Vjekoslava, tu u selu... Nikome nije palo na pamet šta radi sa decom-

Dad who ‘killed pedo pal for raping his daughter, 8,’ has legal fees crowdfunded by villagers who hail him ‘hero’

Rallied around to raise money to help Vyachelav M hire a lawyer after he was charged over the murder of his pal Oleg Sviridov, 32, in Russia.https://t.co/rgMtJNX062

— Dalton (@DaltonReport) September 8, 2021

Nudio prijatelju da se preda

Mediji navode da je Vjekoslav dao ultimatum Olegu da se preda. Kada to nije uradio, Vjekoslav je otišao u policiju i sam prijavio napade.

Iako je policija odmah otpočela potragu, Vjekoslav je bio brži. Olega je pronašao i  još jednom od njega zahtevao da se preda policiji. Navodno je ovaj to odbio da učini, nakon čega je Oleg stradao.

Njegovo telo pronađeno je sedam dana kasnije u plitkom grobu u šumi u blizini sela.

Detalji onoga što se zaista dogodilo u šumi verovatno nikad neće biti otkriveni, ali su inspektori utvrdili da je Oleg sam sebi kopao grob.

Vjekoslav je kasnije rekao policiji da nije nameravao da ubije svog prijatelja, ali kaže da je tokom svađe "naleteo" na nož. Oleg je navodno bacio sečivo na Vjekoslava, a onda je tokom tuče sam zadobio smrtonosne povrede.

Forenzički timovi su na kraju zaključili da je Oleg sebi oduzeo život tokom sukoba.

Vjekoslav je sačekao pre nego što je otišao u policiju i predao telefon kao dokaz. Rekao je policiji da je samo hteo da uplaši svog prijatelja i dao mu je izbor: da se preda ili da oduzme sebi život.

Nakon toga su vlasti pronašle Olegov leš u neobeleženoj jami. Uhapsili su Vjekoslava zbog sumnje da je počinio ubistvo, zbog čega mu je pretilo 15 godina zatvora u Rusiji.

Vjekoslav je osuđen u aprilu 2022. godine osuđen za "podsticanje osobe na samoubistvo ili pokušaj samoubistva pretnjom ili zlostavljanjem“ na sudu u Samari na 18 meseci u strogoj ruskoj kaznenoj koloniji. Odslužio je samo šest meseci kazne i pušten je na slobodu.

Advokat Vera Podkolzina je tada rekla da je dokazivanje krivice Olega pomoću video-dokaza bilo ključno za dobijanje blage kazne za Vjekoslava.

- Teško je reći sa kakvom kaznom može da se suoči otac devojčice, ali on ima veoma moćne olakšavajuće okolnosti- , rekla je ona.

- Ako je zločin dokazan video činjenicama, da li je otac devojčice kriv?- , rekla je Ana Plehanova, meštanka koja se zalagala za puštanje Vjekoslava na slobodu.

Meštani su sve vreme govorili da je Vjekoslav "spasao njihovu decu od pedofila".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.