OTAC DVOJE DECE KRENUO PO SUPRUGU, PA STRADAO U OLUJI! Tragična sudbina omiljenog konobara iz kraja, meštani u šoku

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jul.2023, 14:38

OTAC DVOJE DECE KRENUO PO SUPRUGU, PA STRADAO U OLUJI! Tragična sudbina omiljenog konobara iz kraja, meštani u šoku

Ljudi oplakuju divnog oca, supruga i profesionalca.

Nakon obavljene smene u Kafi baru Dvorište u zagrebačkoj Maksimirskoj, Dario Rebić je krenuo po svoju omiljenu osobu na svetu - svoju suprugu. Pokupio ju je zajedno sa dve koleginice iz firme na istoku grada, a kad su krenuli kući, započelo je nevreme. Na putu do njihovog doma, u Čavićevoj ulici, njihov automobil je zaustavilo drvo koje se prevrnulo na automobil u pokretu i odmah usmrtilo 48-godišnjeg oca dvoje dece.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- On je obavio jučerašnju smenu, seo u auto i krenuo po suprugu koja radi na Žitnjaku. Na povratku je drvo palo na auto i on je preminuo. U ovom trenutku reči su nedovoljne, Dario je bio dobar kao hleb, izvanredan radnik i divan čovek koji je najviše na svetu voleo svoju ženu i decu. Retki su u današnje vreme imali takav odnos sa porodicom - dočekao nas je potreseni vlasnik "Dvorišta", Ante Grgurić. On je juče odmah otrčao na mesto događaja čim je čuo šta se desilo, još je u šoku i sam ne zna šta bi rekao o ovoj tragediji i šta bi poručio porodici koja je u neutešnoj tuzi. U kvartovskom kafiću gde je Dario radio poslednjih sedam godina vlada tišina, na jednom od stolova gore tri sveće, a stalni gosti se kratko pozdravljaju samo klimanjem glava. Svi su svesni da ih omiljeni konobar više nikada neće poslužiti.

- Još uvek ne verujem šta se desilo, uvek stradaju najbolji. Juče sam razgovarao sa Dariom o utakmici Dinamo-Hajduk koja je u petak i dogovarali smo se gde ćemo postaviti televizor. Bio je navijač Hajduka kao i ja, pa smo nas dvojica bili protiv cele kafane punu dinamovaca - govori nam penzionisani policajac Slavo Mareković, suzbijajući suze.

Kaže da Dario nikada nije bio loše volje i da su ga svi u kvartu obožavali. Iako je, kaže, prošao brojne kafiće, sa poginulim konobarom kliknuo je još pre sedam godina kad se Dario zaposlio u Dvorištu. Nekad je znao doći i dvaput ako mu se poseta nije preklapala sa Darijevom smenom.

- To je bio čovek koji je živeo za porodicu, držao se one - kuća posao, posao kuća. Često je pričao o supruzi koju bi nakon smene jurio pokupiti iz Alce gde je radila. Obožavao je i svoju decu, ćerku i sina u dvadesetim godinama, na njih je preneo ljubav prema fudbalu koji su oboje u jednom trenutku trenirali. Nije pušio ni pio pa smo se često zezali da bi ga svaka majka poželela za zeta - nastavio je Mareković kao da priča o nekom starom prijatelju.

Drugi gosti kafića dodaju da se o Dariju može napisati samo najlepše.

- Simpatičan, ljubazan, drag, profesionalac, ovo je strašna tragedija - govore.

Snažno olujno nevreme koje je u sredu poslepodne pogodilo Zagreb odnelo je tri života i povredilo stotinak građana. Obilna kiša u kombinaciji sa snažnim vetrom nosila je sve pred sobom, tako da su uz ljudske žrtve i velike materijalne štete nastale na području grada.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.