OTAC DEČAKA-UBICE SE SRAMNO BRANI: Postavljeno je PREKO 200 PITANJA, odgovori ŠOKIRALI

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2024, 15:41

OTAC DEČAKA-UBICE SE SRAMNO BRANI: Postavljeno je PREKO 200 PITANJA, odgovori ŠOKIRALI

Okrivljeni je na početku izjavio saučešće roditeljima ubijene dece.

Na današnjem suđenju roditeljima dečaka ubice koji je u OŠ "Vladislav Ribnikar" počinio masovno ubistvo, napravljena je pauza u trajanju od deset minuta kako bi se roditelji žrtava umirili.

Na jučerašnjem ročištu je otac dečaka-ubice iznosio odbranu, a danas su mu pitanja postavljali tužioci.

- Tokom odgovaranja na pitanja, on je menjao raspoloženje, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a kada je upitan ko je kriv za masakr u "Ribnikaru", on nije odgovorio - kaže izvor domaćeg medija.

Takođe navodi da je optuženi ćutao na pitanje glavnog javnog tužioca ko je odgovoran, a kada mu je pitanje ponovljeno, kratko je odgovorio da ne zna.

- Nije čak ni izgovorio ime svog sina, iako dobro zna da je trinaestogodišnjak počinio jeziv zločin - prenose.

Pitanja je postavljao glavni javni tužilac, Nenad Stefanović, bilo ih je više od dve stotine.

Majka dečaka je ostala sama ispred sudnice, dok su za to vreme roditelji žrtava bili uz svoje advokate.

Podsetimo, na početku ročišta, ona je stala na sred hodnika ispred sudnice i ne osvrće se na to što su oko nje roditelji dece koju je ubio njen sin.

Jučerašnje ročište je prekinuo postupajući sudija i to zbog dužine trajanja, a danas će ponovo pred Višim sudom otac dečaka-ubice nastaviti da odgovara na pitanja tužilaštva.

Za danas je predviđeno i da odbranu iznese i majka dečaka ubice.

Otac ubice iz OŠ "Vladislav Ribnikar", na jučerašnjem suđenju po optužbi da je sina učio da puca iz pištolja i učinio mu lako dostupnim oružje kojim je izvršio masakr izneo je sramnu odbranu, sve vreme govoreći da "ne može da prihvati da neko njega smatra odgovornim za ono što se dogodilo 3. maja!?".

Otac je na početku ročišta izjavio porodicama ubijene dece saučešće, a potom je nastavio da objašnjava kako je on preduzeo sve da obezbedi oružje, čak i više od onoga što je propisano zakonom.

Izvor: Srbija Danas/Blic/Bojana Bogosav

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.