OSVETA JE TAKO SLATKA: Rusija i Francuska ODLUČNIJE NO IKAD pre da se SATRE Islamska država!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jun.2017, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OSVETA JE TAKO SLATKA: Rusija i Francuska ODLUČNIJE NO IKAD pre da se SATRE Islamska država!

Vreme je za završni udarac

Napore ka političkom rešavanju sirijske krize treba kombinovati sa borbom protiv terorističke grupe Islamska država, izjavio je u utorak francuski ministar inostranih poslova Žan Iv Le Drian nakon razgovora sa svojim ruskim kolegom Sergejem Lavrovim.

Foto: Reuters

- Paralelno sa borbom protiv Islamske države, neophodno je tražiti političko rešenje sirijske krize koja bi garantovala integritet države i osigurala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << održiv proces tranzicije - rekao je on.

Najviši diplomata Francuske je naglasio da je od posebne važnosti za njegovu zemlju da se nastavi ofanziva prema Raki, jer su iz Rake "izdate naredbe za organizovanje terorističkih napada na teritoriji Francuske".

Foto: Profimedia

Ministri inostranih poslova napomenuli su da obe države naglašavaju važnost "beskompromisne borbe protiv terorističkih struktura" u rešavanju sirijskog problema.

Vesti iz Sirije i Iraka možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.