OSVAJANJE ZA POTREBE RAJHA: Nacistički grob još uvek stoji u džunglama Amazonije (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Maj.2020, 08:20

OSVAJANJE ZA POTREBE RAJHA: Nacistički grob još uvek stoji u džunglama Amazonije (FOTO/VIDEO)

Mnogo se pisalo o bekstvu nacističkih zločinaca posle Drugog svetskog rata u Južnu Ameriku, međutim nacisti su pre toga krenuli u naučni pohod u amazonsku prašumu.

Grob nemačkog naciste duboko u amazonskoj prašumi stoji i danas kao podsetnik na nacističke planove i namere.

Na grobu u jednom brazilskom selu na krstu je nacrtana nacistička svastika i natpis, "Žozef Grajner preminuo je na ovom mestu od groznice, 2. januara 1936. godine, u službi nemačkoj nauci".
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Od 1935. do 1937. godine, nacistički naučnici i istraživači predvođeni Oto Šulc-Kampfenkelom, probijali su se kroz brazilsku prašumu u blizini granice sa Francuskom Gvajanom. Skupljali su životinjske lobanje, artefakte od urođeničkih plemena, botaničke primerke i beležili topografske odlike reke Jari.

Nemački istraživači bili su smešteni u blizini plemena Aparaija i istraživali floru i faunu, i proučavali indijansku kulturu.

Tokom pohoda jedan od nemačkih pomoćnika Žozef Grajner je preminuo u džungli, a preživeli su postavili ogroman krst, i na njega naslikali kukasti krst koji stoji u prašumi i dan danas.

Film koji su naučnici snimili u Brazilu po povratku u Nemačku u bioskopima je postigao velik uspeh, ali osim filma zoolog Šulc-Kampfenkel došao je na ideju nastanjivanja tog prostora, odnosno osvajanja za potrebe Rajha.

A Nazi grave in the jungle: Hitler's explorers went on a secret quest in the mid-1930s https://t.co/wT0gYs5NJU pic.twitter.com/oy3UdxbKoD

— National Post (@nationalpost) December 23, 2016

On je osvajački plan je tokom Drugog svetskog rata predstavio Hajnrihu Himleru, ali plan je ostao neispunjen.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.