OSUMNJIČENI IŠAO ZA ŠARCEM DOK MU NIJE NAŠAO SLABU TAČKU: Detalji iz života čoveka sa debelim kriminalnim dosijeom

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2020, 22:10

OSUMNJIČENI IŠAO ZA ŠARCEM DOK MU NIJE NAŠAO "SLABU TAČKU": Detalji iz života čoveka sa debelim kriminalnim dosijeom

Aleksandar Šarac (35) mesecima pre nego što su u njega 17. oktobra ispaljeni smrtonosni hici, kako se sumnja sa poznanicama se viđao samo u kafićima unutar tržnih centara koji su pokriveni kamerama.

- Nosio je pancir, vozio se u blindiranom "mercedesu", tačnije imao je šofera. Sve to ukazuje da je strahovao za život. A sa prijateljima se viđao u kafićima unutar tržnih centara. Verovatno mu je i to bila jedna od mera predostrožnosti. U tržnim centrima ima dosta ljudi, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "pokriveni" su video-nadzorom. Verovatno ih je zbog svega toga smatrao bezbednijim mestima od običnih kafića, restoran u gradu. U tim kriminalnim obračunima. mali broj egzekutora bi se usuduo da puca u metu naočigled desetine kamera i stotine ljudi - kaže izvor upoznat sa istagom.

Lokali unutar tržnih centara su možda bezbedniji, ali do njih treba stići a kasnije se i vratiti kući. Naručioci zločina su po svemu sudeći dobro proučili njegovo kretanje i  ustanovili da je možda najpogodniji momenat za egzekuciju kada izađe iz tržnog centra.

Kako se sumnja, instrukcije kada je najmanje bezbedan date su ubici Lazaru I. koji mu je, upravo kada se u garaži TC "Ušće" približavao svom "mercedesu", prišao i ispalio mu dva metka u glavu. Pucao mu je u glavu, jer je znao da Šarac nosi pancir.

Teško ranjeni Šarac je pao, dok je egzekutor pobegao, ali su ga snimile sigurnosne kamere u garaži. Prilikom bekstva ispao mu je pištolj koji je policija našla. Iako je na pištolju bio istrugan serijski broj, osumnjičeni je ubrzo identifikovan.

Za Lazarom I. se traga, ali za sada nije poznato da li je napustio Srbiju posle zločina i da li je uopšte živ. U međuvremenu, devet dana posle ranjavanja, Šarac je preminuo u Urgentnom centru. Ono što je i dalje misterija je po čijim instrukcijama je Lazar I. ubio Šarca, mada se veruje da je ovaj zločin povezan sa nestankom Lazara Vukićevića, Šarčevog prijatelja i navijača Crvene zvezde, tri dana pre pucnjave u garaži TC "Ušće".

Šarcu su mesec i po dana pre ubistva upućivane pretnje sa profila na društvenim mrežama. Da li te pretnje bile samo pokušaj zastraživanja ili možda imaju veze sa zločinom, istražuje se, jer je jedan od retkih koji bi tu enigmu mogao da reši - Lazar I, osumnjičeni za ubistvo, nedostupan istražiteljima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.