OSUMNJIČENI DEČAK: Bilicki hteo da mi ukrade bicikl i mobilni!

Izvor: Kurir, 22.Mar.2013, 08:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OSUMNJIČENI DEČAK: Bilicki hteo da mi ukrade bicikl i mobilni!

Osumnjičeni P. P. (14) rekao da ga je Ervin, koji je 17. marta nađen mrtav, prvi napao

NOVI SAD - BEČEJ - Saslušan dečak!

Maloletni P. P. (14) iz Bečeja, osumnjičen da je naneo teške povrede Ervinu Bilickom (17), izneo je svoju odbranu pred dežurnim istražnim sudijom Višeg suda u Novom Sadu Miroslavom Alimpićem.

- P. P. je priznao da je udario Ervina, ali tek nakon što je Bilicki, navodno, njega prvi udario! Kao potvrdu toga >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pokazao je povredu koju ima ispod oka. P. P. je rekao da je do sukoba došlo jer je Ervin hteo da mu otme mobilni telefon i bicikl - izjavio je za Kurir sudija Alimpić i dodao da je P. P. odbranu izneo uz pomoć sudskog tumača za mađarski jezik.

Obdukcijom je utvrđeno da je Bilicki umro jer se ugušio u bari u koju je pao nakon zadobijenih povreda. Utvrđeno je i da je imao 1,9 promila alkohola u krvi.

U kući uhapšenog maloletnika u Bečeju juče nije bilo nikoga. Jedan od komšija je rekao da su svi zatečeni i da nisu ni slutili da tako nešto može da se desi.

- Uhapšeni P. P. je miran i povučen dečak i tek je nedavno počeo da s društvom izlazi u grad. Teško nam je da poverujemo da je mogao tako nešto da uradi jer je plašljive prirode - kaže naš sagovornik.

Telo Ervina Bilickog nađeno je 17. marta na Petrovoselskom putu. Uviđaj je pokazao da se Ervin udavio u bari u koju je pao, a prilikom obdukcije konstatovane su mnogobrojne povrede.

(S. S. - T. R.)

zoomNastradali Ervin Bilicki

Dečak u prihvatilištu

Nakon saslušanja sudija Alimpić je osumnjičenog tinejdžera uputio u privremeno prihvatilište u novosadski Centar za socijalni rad.

- Tužilaštvo je tražilo da se maloletniku odredi pritvor, ali ja sam se odlučio na ovaj korak, što je, inače, prvi put u našoj sudskoj praksi - kaže za Kurir sudija Alimpić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.