OSUMNJIČENA ZA ORGANIZACIJU NARKO-GRUPE: Produžen pritvor ćerki policijskog inspektora

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2024, 18:19

OSUMNJIČENA ZA ORGANIZACIJU NARKO-GRUPE: Produžen pritvor ćerki policijskog inspektora

Ostali su pušteni da se brane sa slobode.

Ćerki policijskog inspektora iz Brčkog staroj dvadeset i pet godina koja je osumnjičena za neovlašćeni promet opojnih droga, na predlog Tužilaštva Brčko distrikta BiH produžen je pritvor za dva meseca.

Ona se sumnjiči za prodaju marihuane, amfetamina i ekstazija, a pritvor je produžen usled opasnosti da će uticajem na svedoke ometati krivični postupak i da će ponoviti krivično delo.

Podsećamo, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Tužilaštvo i Policija Brčko izveli su 16.januara operativnu akciju kodnog naziva “DAMA” koja je rezultirala razbijanjem organizovane grupe za promet opojnih droga, a kojom je rukovodila upravo uhapšena.

Uhapšeni članovi ove grupe su nakon policijskog i tužilačkog zadržavanja pušteni da se brane sa slobode, dok je za uhapšenu Tužilaštvo predložilo određivanje pritvora.

Ona je sa ciljem sticanja finansijske koristi organizovala grupu za nabavku, prodaju, predaju, prevoz, držanje i posredovanje u kupoprodaji opojnih droga.

Tako organizovana grupa je na ovom području delovala od kraja januara 2023. godine do dana hapšenja.

- Pre isteka jednomesečnog pritvora, Tužilaštvo je podnelo predlog da se trajanje ove mere produži, što je sud i prihvatio produživši joj pritvor za dva meseca, a u međuvremenu Tužilaštvo nastavlja istragu usmerenu na dokazivanje krivičnih dela neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga – navedeno je u saopštenju Tužilaštva.

Izvor: Srbija Danas/aloonline.ba/M.A.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.