OSUMNJIČEN DA JE PLANIRAO NAPAD ŠLEPEROM STIGAO U NAŠU ZEMLJU: Nemci vratili džihadistu u Srbiju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2017, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OSUMNJIČEN DA JE PLANIRAO NAPAD ŠLEPEROM STIGAO U NAŠU ZEMLJU: Nemci vratili džihadistu u Srbiju!

Beograđanin Alit Dž. koji je uhapšen u Nemačkoj pod sumnjom da planira teroristički napad šleperom, proteran je u našu zemlju bez krivičnog progona

Alit Dž. (28), Beograđanin koji je uhapšen u Nemačkoj pod sumnjom da je tamo planirao teroristički napad šleperom, proteran je u utorak u našu zemlju bez krivičnog progona. Podsetimo, njega je nemačka policija uhapsila zbog sumnjivog ponašanja, jer je na internetu istraživao kako se prave eksplozivi i pretraživao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stranice koje oglašavaju prodaju kamiona. Njegova radoznalost, prema rečima izvora, ne bi bila toliki problem da on nije u bliskom kontaktu sa džihadistima u Siriji.

Foto: Profimedia

- On je već živeo u Esenu u Nemačkoj. Već oko pet godina je salafista i nemačkoj policiji je poznat još od 2015 godine, kada je uhapšen u Nemačkoj zbog imovinskih delikata. Tokom godinu dana boravka u zatvoru dodatno se radikalizovao. Otkada je pušten na slobodu, oktobra 2016, pod budnim je okom bezbednosnih službi Nemačke zbog svojih bliskih kontakata sa islamističkim pokretom. Tada mu je rečeno da izlazi iz zatvora uz obavezu da u roku od mesec dana napusti Nemačku, što, očigledno, nije uradio - otkriva izvor "Alo!".

Alit Dž. je pri izručenju našim državnim organima rekao da ništa nije radio i da su ga samo uhvaitli kako otvara pojedine internet stranice.

Nemačke bezbednosne službe na vreme su uočile opasnost i procenile da je previše rizično ostaviti dvadesetosmogodišnjeg Beograđanina na slobodi pod pretpostavkom na osnovu otkrivenog da će počiniti isto krvorproliće koje se dogodilo u Berlinu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.