OSUĐENICI DOBILI UZVIŠENI ZADATAK: Od sada će oslikavati FRESKE! Poznati srpski zatvor dobija još nešto!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Avg.2023, 22:27

OSUĐENICI DOBILI UZVIŠENI ZADATAK: Od sada će oslikavati FRESKE! Poznati srpski zatvor dobija još nešto!

Objekat koji je početkom 20. veka bio Dom kulture danas se rekonstruiše

Kazneno popravni Zavod u Sremskoj Mitrovici gradi crkvu unutar svojih zidina u čijoj izgradnji učestvuju osuđena lica, prenosi RTV.

Njihov udeo u izgradnji je značajan jer se time radi na njihovoj resocijalizaciji, a postojanje crkve u zatvoru daje mogućnost vernicima da se i u duhovnom smislu nadograđuju.

u crkvu. Osuđena lica koja učestvuju u njenoj izgradnji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kažu da im mnogo znači njihovo upošljavanje, kako bi naučili razne poslove koje bi mogli da rade po izlasku na slobodu, a pogotovo im znači rad na jednom verskom objektu.

Rad na ovom objektu je samo jedan segment rada Zavoda sa osuđenim licima na njihovoj resocijalizaciji ili njihovom upošljavanju. Kako kažu nadležni, u programu resocijalizacije, osuđenici koriste svaku priliku da rade, jer se time uče zanatu, koji će moći da koriste u civilnom životu.

Konkretno ovde će učestvovati i na oslikavanju freski. Pre Drugog svetskog rata u zatvoru je postojala katolička crkva, koja je posle rata pretvorena u Dom kulture, a sada se unutar zatvora pravi pravoslavna crkva koja će moći da primi više stotina lica.

Prema rečima upravnika ova crkva je sastavni deo sremske eparhije, a njeno osveštanje planira se za septembar.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.