OSUĐEN NA ROBIJU! MILOVAN TADIĆ IDE IZA REŠETAKA NA DUŽE: Pripadnik grupe Veljka Belivuka ubio Slobodana Vukića

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Apr.2021, 14:14

OSUĐEN NA ROBIJU! MILOVAN TADIĆ IDE IZA REŠETAKA NA DUŽE: Pripadnik grupe Veljka Belivuka ubio Slobodana Vukića

Tadić je 4. februara uhapšen pod sumnjom da je pripadnik organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića

Viši sud u Beogradu osudio je danas na pet godina zatvora Milovana Tadića povodom optužbi da je kao član obezbeđenja noćnog kluba "Tilt", u decembru 2015, gostu kluba Slobodanu Vukiću naneo tešku telesnu povredu od koje je ubrzo preminuo.

Istom presudom sud je opozvao raniju uslovnu osudu Tadiću zbog nedozvoljneog držanja oružja od sedam >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << meseci zatvora s rokom provere od tri godine i osudio ga na jedinstvenu kaznu od pet i po godina zatvora.

i od tada se nalazi u pritvoru.

Danas je osuđen za krivično delo teške telesne porede sa eventualnim umišljajem.

Ovo je prvostepena presuda na koju i tužilaštvo i Tadićeva odbrana imaju pravo da ulože žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

Tadić je u svojoj završnoj reči ponovo izjavio saučešće Vukićevoj porodici i istakao da mu je žao zbog toga što se dogodilo, ali da se ne oseća krivim za nanošenje teških telesnih povreda Vukiću.

U svojoj odbrani pred sudom je tvrdio je da je Vukić njega napao s leđa, te da se on okrenuo i nogom odgurnuo Vukića, udarcem u predelu butine.

Njegova odbrana je sve vreme tvrdila da je Vukić preminuo od zastoja srca, dok tužilaštvo tvrdi da je Tadićev udarac u stomak bio fatalan za Vukića.

U ovom slučaju urađena su tri veštačenja, koja su najpre obavili su stručnjaci iz Beograda, pa Novog Sada i na kraju iz Niša, jer je bilo sporno da li je Vukić umro od udarca u stomak koji mu je zadao Tadić ili usled drugih okolnosti.

Poslednje veštačenje, koje se poklapa sa prvim, kaže da je Vukić preminuo usled Tadićevog udarca u stomak.

Vukić je preminuo u januaru 2016, dve nedelje posle tuče sa članovima obezbedenja kluba "Tilt".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.