OSTVARUJE SE NAJVEĆI STRAH HAMNEIJA: Narod preplavio ulice Teherana, izneo svoje zahteve

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2021, 20:40

OSTVARUJE SE NAJVEĆI STRAH HAMNEIJA: Narod preplavio ulice Teherana, izneo svoje zahteve

Ovakve situacije se ne dešavaju previše često u Iranu

Na hiljade radnika iz iranskog energetskog sektora održalo je danas protest na ulicama Teherana tražeći bolje plate i bolje radne uslove na južnim naftnim poljima i nekim rafinerijama u velikim gradovima, prenele su iranske novinske agencije i društvene mreže.

Pod pritiskom američkih sankcija i jakim uticajem pandemije kovida-19, Iran se suočio sa protestima radnika i penzionera prethodnih meseci zbog inflacije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << veće od 50 odsto, visoke nezaposlenosti i neisplaćenih zarada, preneo je Rojters.

Nepoznat broj radnika sa privremenim ugovorima je ostao kod kuće kako bi pokušali da izdejstvuju veće plate u Asalujeu, iranskom glavnom čvorištu za vađenje gasa, dodaje iranska Radnička novinska agencija (ILNA).

Neki zvaničnici i parlamentarci su potvrdili da je bilo protesta i pozvali su da se ulože napori da se reše problemi koji su izazvali proteste.

Zasad nije bilo izveštaja o velikoj akciji bezbednosnih snaga protiv demonstranata, iako su snage reda ranije umele da intervenišu, posebno kada su se demonstracije pretvarale u političke proteste.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.