OŠTETILA BUDŽET ZA 130 MILIONA DINARA! Uhapšena žena iz Niša, radnica katastra

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Maj.2022, 09:41

OŠTETILA BUDŽET ZA 130 MILIONA DINARA! Uhapšena žena iz Niša, radnica katastra

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 časova i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su S. Ž. (56), bivše odgovorno lice Službe za katastar nepokretnosti Niš, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << delo zloupotreba službenog položaja.

Sumnja se da je ona, početkom marta 2018. godine, izradila i potpisala rešenje kojim je upisala pravo svojine bez naknade, nad šest katastarskih parcela katastarske opštine Niš - Ćele Kula, ukupne površine 25.617 metara kvadratnih, na kojima je kao titular bila upisana Republika Srbija, u korist Akcionarskog društva građevinskog materijala Ćele Kula Niš, iako je znala da je ovo akcionarsko društvo kao nosilac prava korišćenja, bilo u obavezi da konverziju zemljišta, iz prava korišćenja u pravo svojine, izvrši uz naknadu u skladu sa Zakonom o pretvaranju prava korišćenja u pravo svojine uz naknadu.

Na taj način ona je, kako se sumnja, oštetila budžet Republike Srbije za 130.749.168 dinara, na ime nenaplaćene naknade za konverziju zemljišta.

.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.