OSTANITE U DOMOVIMA, NE IZLAZITE, MOLIMO VAS ZAKLJUČAJTE VRATA! Dramatično upozorenje! Hamas ušao u grad Sderot?! Gađan Aškelon!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Okt.2023, 00:36

"OSTANITE U DOMOVIMA, NE IZLAZITE, MOLIMO VAS ZAKLJUČAJTE VRATA!" Dramatično upozorenje! Hamas ušao u grad Sderot?! Gađan Aškelon!

Sierne za vazdušnu opasnost u gradu Sderot u blizini Pojasa Gaze, 100 raketa ispaljeno na Aškelon

U Sderotu i drugim naseljima blizu granice sa Gazom večeras su se oglasile sirene za vazdušnu opasnost, a postoje sumnje na infiltraciju terorista u taj grad, preneo je "Tajms of Izrael".

- Zbog straha od infiltriranja terorista u Sderot, stanovnici treba da ostanu u svojim domovima, da ostanu u blizini zaštićenih prostora, i da ne izlaze ni u kakve svrhe. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Molimo vas da zaključate vrata i prozore i nastavite da se pridržavate uputstava - saopštile su vlasti tog grada.

Na video-snimcima na društvenim mrežama vide se izraelske snage na straži kako čekaju na moguće napade boraca Hamasa, prenosi portal. Istovremeno, raketa lansirana iz Pojasa Gaze pogodila je stambenu zgradu u južnom gradu Netivotu, a za sada se ne zna da li ima povređenih.

Palestinska militantna grupa Hamas tvrdi da je gađala međunarodni aerodrom "Ben Gurion" kod Tel Aviva. Hamas navodi da je ispalio 100 raketa i na grad Aškelon, a kako prenosi "Tajms of Izrael", sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se večeras širom centralnog dela Izraela.

Oružano krilo Hamasa brigade "Izedin Al Kasam" saopštilo je da je "raketna baražna vatra odgovor na na kontinuirane zločine i napade na domove civila", prenosi Si-En-En. Sirene su se oglasile u više desetina naselja širom centralnog Izraela, uključujući u gradu Rišon Lecion.

Snažne eksplozije odjeknule su širom centralnog Izraela i u predgrađima Tel Aviva, dodaje Si-En-En. Za sada nisu objavljeni detalji o eventualnoj materijalnoj šteti ili žrtvama.    

Portparol "Izedin Al Kasama" Abu Ubaida rekao je da su borbe u toku u nekoliko  oblasti u blizini severne granice Gaze i da je zarobljena nova grupa Izraelaca u Pojasu Gaze. On je dodao da je Hamas ubio i ranio veliki broj izraelskih vojnika u Maviimu, južno od Aškelona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.