OSTAJE IZA REŠETAKA: Nakon podizanja optužnice Miki Aleksiću produžen pritvor

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2021, 16:45

OSTAJE IZA REŠETAKA: Nakon podizanja optužnice Miki Aleksiću produžen pritvor

Protiv navedenog rešenja okrivljeni i njegov branilac imaju pravo žalbe u roku od tri dana

Viši sud u Beogradu danas je, nakon podizanja optužnice, produžio pritvor vlasniku škole glume Miroslavu Miki Aleksiću (68) za još 30 dana.

- Odlučujući uz optuženje o daljim razlozima za zadržavanje okrivljenog M. A. u pritvoru, krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu je po službenoj dužnosti u smislu odredbe člana 216. stav 3 ZKP donelo rešenje 22. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << aprila 2021. godine kojim je prema M. A. produžilo pritvor koji može trajati najduže 30 dana i to zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i jer je za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja krivičnog dela i težina posledice dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, a shodno članu 211 stav 1 tačka 3 i 4 Zakonika o krivičnom postupku - navodi se u saopštenju Višeg suda.

od prijema rešenja Apelacionom sudu u Beogradu.

Inače, tokom jučerašnjeg dana Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Aleksića.

- Obaveštavamo Vas da je od strane Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podignuta optužnica protiv Miroslava Aleksića, kome je stavljeno na teret izvršenje dva produžena krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam oštećenih - navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, saopštio je juče sud.

Među Aleksićevim žrtvama su i glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Produžen pritvor vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću

Izvor: Beta, 22.Apr.2021

Viši sud u Beogradu produžio je danas na najduže do 30 dana pritvor vlasniku škole glume u Beogradu Miroslavu Aleksiću koji se tereti za izvršenje dva produžena krivična dela silovanje i nedozvoljene polne radnje."Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu je po službenoj dužnosti...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.