OSNOVCI IZ POLJSKE KOD VRŠNJAKA U BLACU

Izvor: Kurir, 05.Avg.2010, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OSNOVCI IZ POLJSKE KOD VRŠNJAKA U BLACU

BLACE - U okviru projekta razmene osnovaca, grupa dece iz poljskog grada Hmeljnik boravi u Blacu. Osim upoznavanja sa kulturnoistorijskim spomenicima na teritoriji ove opštine, osnovci iz Poljske posetiće i Prolom banju, Lukovsku banju, Đavolju varoš, Ćele-kulu i Kopaonik.

- Deca iz Poljske upoznaju jedan novi srpski svet, sastavljen od sigurno malo drugačijeg načina razmišljanja, životne filozofije i običaja. Trudimo se da njihovi utisci budu impresivni - kaže predsednik opštine Blace Nebojša Milosavljević. Deca iz Poljske došla su u uzvratnu posetu svojim vršnjacima iz OŠ „Stojan Novaković" iz Blaca.

(M. Đ.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.