Izvor: B92, 18.Nov.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OSNOVANA NARODNA DEMOKRATSKA STRANKA

Beograd -- Narodna demokratska stranka osnovana je u nedelju u Beogradu, a njen predsednik je Slobodan Vuksanovic. On je izjavio da je NDS "prva opoziciona stranka u novom vremenu, posle 5. oktobra", u Srbiji. Na osnivackoj skupstini Vuksanovic je rekao da NDS ocekuje podrsku svih koji nisu za partije prethodnog rezima i nisu zadovoljni ucinkom sadasnje republicke vlade. Govoreci o razlozima osnivanja nove partije, Vuksanovic je izjavio da je vreme od 5. oktobra izgubljeno, navodeci da vecina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Skupstini Srbije nije donela obecane zakone, da su stranke prethodnog rezima upropastile drzavu i da se samo formalno mogu nazvati opozicijom. Narod je cekao na pojavu opozicione stranke koju je i dobio u NDS, rekao je Vuksanovic.

Za potpredsednike NDS izabrani su Boris Karaicic i Miroslav Jankovic. Od 5 republickih poslanika Pokreta za demokratsku Srbiju, ciji je potpredsednik Vuksanovic donedavno bio, 3 su sada u NDS, a to su Karaicic, Vojkan Tomic i Predrag Bajcetic.

Predsednik Pokreta za demokratsku Srbiju Momcilo Perisic je za B92 ovako prokomentarisao osnivanje NDS i izjavu Vuksanovica da je isteklo vreme za DOS: "Neka pokaze i dokaze. Za sada se pokazao, komentara nemam, a vreme ce pokazati".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.