OSMANIJEVA U BRISELU PROŠLA KAO BOSA PO TRNJU: Za nju, Kurtija i ostale piromane neće biti mesta na novoj stanici istorije

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Sep.2023, 20:16

OSMANIJEVA U BRISELU PROŠLA KAO BOSA PO TRNJU: "Za nju, Kurtija i ostale piromane neće biti mesta na novoj stanici istorije"

Nastojanje Prištine da alibi za pokušaj etničkog čišćenja Srba sa Кosova pronađe u "izmaštanom malignom uticaju Beograda" više nigde ne može da prođe.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je večeras da je očigledno da se Vjosa Osmani "nije dobro provela" u razgovoru sa predstavnicima NATO-a u Briselu, gde joj je jasno rečeno da KBS – ne može na sever Kosova.

- Vjosa Osmani se očigledno nije dobro provela u razgovoru >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa predstavnicima NATO u Briselu, pa je u napadu panike i nemoći ponovo pribegla lažima i teorijama zavere, optužujući Beograd za sve i svašta, zbog čega je još jednom ispala i neozbiljna i smešna - naveo je Petković u saopštenju.

Istakao je i da se Osmani, rukovođena uverenjem da treba lagati što bezočnije da bi laž prošla kao istina – prevarila, jer je sebi dozvolila da pomisli da u Briselu razgovara sa neinformisanim i lakovernim ljudima, koji, međutim, jasno sagledavaju situaciju na Кosmetu i bez dileme u Prištini prepoznaju krivca za destabilizaciju na terenu.

Poručio je i da nastojanje Prištine da alibi za pokušaj etničkog čišćenja Srba sa Кosmeta pronađe u "izmaštanom malignom uticaju Beograda" više nigde ne može da prođe.

- Osmani je to saznala na neposredan način - tako što joj je generalni sekretar NATO održao lekciju na konferenciji za novinare, gde je predstavljena kao 'gospođa Osmani sa Кosova' i gde joj je jasno rečeno da takozvani КBS ne može na sever pokrajine - naglasio je Petković.

Podsetio je da je NATO u martu 2004- bio svedok surovosti i beskrupuloznosti velikoalbanskog šovinizma na Кosmetu, te dodao da je  uveren sam da niko, čak ni u Briselu, ne gleda sa simpatijama na pokušaje Кurtija i njegovih ideoloških istomišljenika da izazovu reprizu martovskog pogroma i novi rat na Zapadnom Balkanu.

Petković je naveo i da Srbija, na osnovu Rezolucije 12 44 Saveta bezbednosti N i Vojno-tehničkog sporazuma iz Кumanova, dosledno sarađuje sa NATO snagama na Кosovu.

- Ta saradnja se odvija na institucionalizovan način i u dobroj veri, jer obostrani je interes da u južnoj srpskoj pokrajini bude mir, a da srpski narod bude zaštićen od zuluma i samovolje Aljbina Кurtuja - rekao je Petković.

Dodao je i da će Beograd nastaviti da bude iskren i pouzdan partner međunarodne zajednice u nastojanjima da na Zapadnom Balkanu bude osiguran trajan mir i stabilnost, kako bi narodi ovog regiona u saradnji i u zajedničkom interesu okrenuli novu stranicu istorije.

- Na toj stranici neće biti mesta ni za Кurtija, ni za Osmani, ni za druge piromane - zaključio je Petković.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.