OSMANI NEMA NAMERU DA DOZVOLI SRBIMA SLOBODU: Hoće da uništi svaku ideju o ZSO - međunarodna zajednica stavljena na TEST

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2022, 01:23

OSMANI NEMA NAMERU DA DOZVOLI SRBIMA SLOBODU: Hoće da uništi svaku ideju o ZSO - međunarodna zajednica stavljena na TEST

Osmani: Nećemo dozvoliti realizaciju ZSO

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani izjavila je da Priština neće dozvoliti da se na KiM realizuje Zajednica opština sa srpskom većinom.

Osmani tvrdi da se o belgijskom modelu nikada nije razgovaralo i da tako nešto nije prihvaćeno i poručuje da se neće razgovarati o bilo kakvoj autonomiji za Srbe na severu Kosova.

Osmani je za RTK rekla da je sporazum o Zajednici srpskih opština, kakav >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je predviđen Briselskim sporazumom, među najštetnijim dokumenatima u pogledu "suvereniteta i funkcionalnosti Kosova".

- Ne može postojati model koji nas može dovesti do ''bosanizacije'' Kosova - rekla je Osmani.

Ona tvrdi da je ZSO "uvod u podelu, koji se koristi za defunkcionalizaciju Kosova".

Ocenila je da se Kosovu nanosi šteta jer "još ima ljudi u EU koji zahtevaju da se sprovede Briselski sporazum, onako kako je potpisano".

- Imamo sreću da su SAD, nakon brojnih sastanaka, jasno stavile do znanja da neće podržati nikakvu Republiku Srpsku, nikakvu posredničku ili izvršnu vlast - rekla je Osmani.

Osmani je, komentarišući posetu izaslanika SAD i EU Gabrijela Eskobara i Miroslava Lajčaka priznala da je došlo do intenziviranja dijalog između Beograda i Prištine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.