OSLOBOĐENO 28 OTETIH ĐAKA! Roditelji plaču od sreće, ali još ništa nije gotovo, veći broj dece i dalje u rukama kidnapera

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jul.2021, 22:25

OSLOBOĐENO 28 OTETIH ĐAKA! Roditelji plaču od sreće, ali još ništa nije gotovo, veći broj dece i dalje u rukama kidnapera

Vlasti zatvorile još 12 škola

Kidnaperi koji su upali u školu u severnoj Nigeriji ranije ovog meseca oslobodili su danas 28 đaka, ali je još 81 ostalo u zarobljeništvu, rekao je lokalni pastor Džozef Hajab, koji je učestvovao u pregovorima oko njihovog puštanja.

Napad na baptističku srednju školu Betel u nigerijskoj državi Kaduna je bilo deseto masovno kidnapovanje đaka od decembra na severozapadu Nigerije, a vlasti optužuju kriminalne organizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za otmice, za koje potom kidnaperi traže otkup, preneo je Rojters.

Prva grupa od 28 đaka je puštena dva dana nakon što su zarobljeni. Roditelji su rekli za Rojters da 180 đaka pohađa školu, kao i da su učenici spremali ispite.

Vlasti Kadune su narediili da se zatvori još 12 škola u toj oblasti nakon kidnapovanja, ne navodeći kada bi mogle da se otvore.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.