Izvor: B92, 26.Mar.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OSLOBODJEN ALBANAC OSUDJEN ZBOG TERORISTICKOG DELOVANJA

Bujanovac -- Posle 14 meseci provedenih u vranjskom i niskom zatvoru, u ponedeljak je oslobodjen Juan Sadiku, osudjen na sedam i po godina zbog teroristickog delovanja na jugu Srbije. Oslobadjanje Sadikua je deo odluke o amnestiji Albanaca iz Preseva, Bujanovca i Medvedje. Kako izvestava dopisnik Radija B92 Radoman Iric, za 3 dana kucu porodice Sadiku posetilo je vise od 700 rodjaka i prijatelja, a Juan, secajuci se istrage, u kojoj je "bilo dosta batina", kaze: "Trazili su da priznam da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sam poceo da organizujem ljude u Bujanovcu, da pripremamo neke akcije.

Ja sam priznao delo koje nisam ucinio, pod tim okolnostima, samo da bih spasao zivu glavu", kaze Sadiku.

U odbrani Sadikua bio je angazovan Jugoslovenski komitet pravnika za ljudska prava, ciji je advokat Dusan Ignjatovic u ponedeljak posetio porodicu Sadiku. "Smatramo da je ovo veoma dobra odluka, da ide ka normalizaciji odnosa i uspostavljanju medjusobnog poverenja jer je ovo bio jedan od slucajeva koji su nepotrebno opterecivali ionako tesku situaciju ovde", rekao je Ignjatovic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.