Izvor: B92, 13.Feb.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"OSLOBADJANJE ALBANACA JE USLOV ZA CLANSTVO U SE"

Beograd -- Specijalni izvestilac generalnog sekretara Saveta Evrope Hans Peter Furer izjavio je da je oslobadjanje Albanaca iz zatvora u Srbiji jedan od uslova za prijem Jugoslavije u tu medjunarodnu instituciju.

"Pitanja albanskih zatvorenika i nestalih lica sa Kosova su jedan od prioriteta onih koji u SE treba da procene razvoj situacije u Jugoslaviji u smislu ispunjavanja uslova za clanstvo", rekao je Furer.

"Ne mogu da kazem da je oslobadjanje svih Albanaca uslov >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za prijem. Rec je samo o politickim zatvorenicima. Saradnja s Haskim tribunalom je takodje veoma vazno pitanje. Parlamentarna skupstina trazi od jugoslovenskih vlasti da primenjuje Statut Tribunala, mada postoji i velik broj onih u SE koji smatraju da je najbolje da to pitanje bude regulisano usvajanjem zakona", rekao je Furer.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.