OSAM DUŠA DOBILO STRUJU

Izvor: Kurir, 19.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OSAM DUŠA DOBILO STRUJU

Porodica Lokvarević, koju čine deda, sin i šestorica unuka, uskoro će u svojoj kući, plaćenoj 6.000 evra, moći da uključi sijalicu

POŽAREVAC - Socijalno ugrožena osmočlana porodica Lokvarević iz Ostrova kod Kostolca rešila je višemesečni problem priključenja na elektromrežu. Iako je prvobitno morala da plati 80.000 dinara za priključak, u “Elektromoravi” su doneli odluku da se ovoj porodici struja priključi besplatno, jer će sve troškove priključenja snositi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ovo javno preduzeće.

- Doneli smo odluku da preuzmemo na sebe to plaćanje, putem obezbeđenja donacije, tako da će ovoj porodici struja biti priključena bez dinara učešća - rekao je Kuriru Ljubiša Nikolić, tehnički direktor “Elektromorave” u Požarevcu.

Odmah nakon napisa u našim novinama, s redakcijom je kontaktirao predstavnik jedne firme iz Beograda, koja je želela da odmah i u celosti uplati 80.000 dinara. Jedini uslov bio je da ime firme ostane tajna, jer, kako kažu, pomoć treba da se pruži isključivo iz humanih pobuda, a ne iz marketinških razloga. Međutim, ispostavilo se da ova pomoć neće biti potrebna, jer je “Elektromorava” pronašla rešenje.

Porodicu Lokvarević čine Simo Lokvarević (80), njegov sin Dragan (39) i šestorica unuka: Darko (15), Nebojša (13), Mićo (11), Aco (10), Nenad (9) i Ilija (5). Majka ovih dečaka Gordana preminula je prošle godine. Simo, njegov sin i pokojna snaha u Srbiju su došli iz Bosne, iz Čekućića kod Doboja, pre 15 godina.

Dragan decu izdržava sezonskim radom u “Srbijašumama”, u čemu mu pomažu i dva najstarija sina, koja su, zbog besparice, napustila redovno školovanje. Zahvaljujući humanitarnoj akciji NVO “Sirotan” i Zavičajnog udruženja “Ognjište”, Lokvrevićima je za 6.000 evra kupljena kuća u Ostrovu kod Kostolca.   

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.