OŠ Kralj Petar prvi: Učitelj oboleo od tuberkuloze, đaci na preventivnim pregledima

Izvor: Blic, 01.Jun.2012, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OŠ "Kralj Petar prvi": Učitelj oboleo od tuberkuloze, đaci na preventivnim pregledima

Đaci beogradske Osnovne škole "Kralj Petar prvi" preventivno su krenuli na zdravstvene preglede jer se sumnja da je učitelj te škole, koji je hospitalozovan, oboleo od tuberkuloze, iako još nema zvaničnih potvrda epidemiloga.

- U dogovoru sa epidemiolozima Instituta za plućne bolesti i tuberkulozu, đaci su krenuli na preglede, ali niko nije zadržan i svi dolaze na nastavu - rekla je Tanjugu direktroka škole Milka Boškov.

Ona je objasnila da je kolega, učitelj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << II/1 razreda, primljen u bolnicu polovinom maja, ali da epidemiolozi još nisu potvrdili njegovu dijagnozu, da li boluje od tuberkuloze.

- Zvaničnih rezultata nema ni za kolegu, ali ni za to da li je neko dete obolelo od tuberkuloze. Dezinfikovana je učionica, postupamo po savetima zdravstvenih radnika i u svakodnevnom kontaktu smo sa njima - rekla je Boškov i navela da su epidemiolozi imali sastanak sa roditeljima u školi i da škola sprovodi preventivne mere.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.