ORUŽJE PROTIV KOGA NEMA ODBRANE! Ponos ruske namenske industrije primećen na obuci novih kadrova (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2024, 17:46

ORUŽJE PROTIV KOGA NEMA ODBRANE! Ponos ruske namenske industrije primećen na obuci novih kadrova (VIDEO)

Novi kontigent vojske stiže na front.

Bivši generalni tužilac Ukrajine i bivši šef Ministarstva unutrašnjih poslova ove zemlje Jurij Lucenko, pozivajući se na američke obaveštajne podatke saopštio je da ruska strana priprema rezervne jedinice, koordinira ih i vrši druge pripreme za njihovo prebacivanje u Ukrajinu.

Putin je prošle godine pozvao oko 300 hiljada novih vojnih lica, a, kako nas sada upozoravaju američki obaveštajci,  >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Putin je početkom januara veliki broj njih poslao na unutrašnje ruske poligone na četiri meseca obuke i koordinacije, primetio je Lucenko.

Na obuci ruskih vojnika prisutan je i RT-2UTTH Topolj M (NATO oznaka SS-27 Sickle-B) ruski mobilni interkontinentalni projektil. Topolj M je prvi interkontinentalni projektil koji je Rusija razvila posle raspada Sovjetskog Saveza.

Topolj-M je trostepena raketa na čvrsto gorivo. U izradi se koriste moderni kompozitni materijali, a proizvodi se u fabrici mašina Votkin. Iz Topolj-M su izvedene rakete: Bulava SLBM (varijanta za opremanje podmornica), te RS-24 koja je prvi put testirana 2007. godine (pouzdano se samo zna da je nešto teža od Topolj M, a pretpostavlja se da ima sposobnost višestrukog menjanja putanje do cilja).

Raketni sistem Topolj M je smešten na vrlo pokretljivom robusnom terenskom vozilu MZKT-79221, a jedno vozilo je opremljeno sa po jednom raketom. Zbog mogućnosti brzog premeštanja, protivniku je teško da pronađe ovaj sistem te se u eventualnom ratu ne može računati sa preventivnim uništavanjem.

Projektil je opremljen s MIRV nuklearnim bojnim glavama čija je eksplozivna snaga 550 kT. Tehnologija odabiranja ciljeva i upravljanja je vrlo napredna i ima preciznost od 350m.

Bojna glava je sposobna da tokom leta prema cilju promeni svoju balističku putanju u polubalističku. Time je smanjena mogućnost njenog presretanja projektilima iz antiraketnog štita koji trenutno razvijaju SAD-a. Stručnjaci iz SAD-a i NATO-a procenili su da je Topolj-M izvanredno oružje za drugi udar u nuklearnom ratu i vrlo dobro oružje za početni nuklearni napad.

Topolj M se redovno koristi u okviru Specijalne vojne operacije u Ukrajini, a na videu ispod možete videti taktičke vežbe ruskih vojnika u kojima se koristio i Topolj M:

Izvor: Srbija Danas

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.