OPTUŽUJU BAJDENA ZA ZLOUPOTREBU VLASTI: Podnet novi zahtev za opoziv

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2023, 22:57

OPTUŽUJU BAJDENA ZA ZLOUPOTREBU VLASTI: Podnet novi zahtev za opoziv

Republikanci traže Bajdenovu smenu.

Američka poslanica u Predstavničkom domu Loren Bobert podnela je u utorak zahtev za opoziv predsednika Džozefa Bajdena, navodeći da ga njegova politika prema južnim granicama čini nepodobnim za funkciju koju obavlja.

Po zahtevu koji je podnela republikanka Bobert iz Kolorada Bajden se tereti za zloupotrebu vlasti i zanemarivanje obaveza u okviru "predsedavanja izvršnom vlasti koja je kontinuirano, otvoreno i bez >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izuzetka odbijala da sprovodi nacionalne zakone o imigraciji i osigura južnu granicu."

Bobert je za "Foks njuz" izjavila da je ohrabrila svoju stranku, koja trenutno ima većinu u Predstavničkom domu, da postupi po optužbama, ali da je spremna i da nastavi samostalno.

"Ako se odbori ili rukovodstvo ne pojačaj i zaista ne preduzme nešto u vezi sa predsednikovim neuspehom... onda ću svoj zakon, svoj zahtev za opoziv pretvoriti u hitan predlog", rekla je Boebert mreži.

Bobert je prethodno pokušala da izdejstvuje opoziv Bajdena i potpredsednice Kamale Haris 2021. godine zbog načina na koji je administracija rešavala krizu u Avganistanu i konačnog povlačenja američkih trupa iz te zemlje.

Republikanska kongresmenka Mardžori Tejlor Grin iz Džordžije takođe traži da se Bajden smeni sa funkcije.

Obe kongresmenke su opisale priliv ilegalnih imigranata koji prelaze južnu granicu SAD kao "invaziju", povezavši navodni nedostatak granične kontrole sa porastom slučajeva predoziranja fentanilom.

U ponedeljak je republikanski predstavnik iz Tenesija Endi Ogls predstavio još jedan zahtev za Bajdenov opoziv. Ogls navodi da je Bajden iskoristio izvršnu vlast da zaštiti "biznise i šeme prodaje uticaja" svoje porodice od javnog ispitivanja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.