OPTUŽNICA PROTIV LAŽOVA: Pad političara prevaranta

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Maj.2023, 10:41

OPTUŽNICA PROTIV LAŽOVA: Pad političara prevaranta

Podignuta optužnica protiv jednog od najvećih prevaranata u novijoj političkoj istoriji.

Protiv republikanskog zastupnika Džordža Santosa, čije su laži, nakon njegovog izbora u novembru prošle godine, zabavljale svet politike i medija, podignuta je optužnica na saveznom sudu, pišu u utorak američki mediji. Tačke optužnice još uvek nisu poznate. Na upit AFP-a, iz Ministarstva pravosuđa nisu želeli da komentarišu navedenu informaciju.

Optuženi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je priznao da je izmislio velik deo svoje biografije.

Mreža CNN, koja se poziva na tri dobro obaveštena izvora, navodi da su savezni tužitelji podigli optužnicu protiv Santosa, zastupnika Njujorka, koji bi se već u sredu mogao pojaviti na sudu. Džordž Santos (34), koji je "naduvao" svoje finansijske prihode i "ulepšao" svoju biografiju, priznao je da je izmislio dobar deo iste.

Ovaj kongresnik, koji je za sebe govorio da je "ostvarenje američkog sna", optužen je i da je lagao o svojoj verskoj pripadnosti, tvrdeći da je "ponosan na svoje jevrejsko poreklo", iako je odrastao u katoličkoj porodici. Protiv njega se vodi nekoliko istraga, u Kongresu, u Njujorkzu, pa i u Brazilu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.