Izvor: Blic, 26.Sep.2016, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPTUŽBE IZ INDIJE "Pakistan veruje da će terorističkim napadima dobiti Kašmir i Džamu"

Pakistan nastavlja da veruje da će mu teroristički napadi omogućiti da dobije Kašmir i Džamu, teritorije za kojima toliko žudi, rekla je ministarka inostranih poslova Indije Sušma Svaradž.

U svom govoru pred Generalnom skupštinom UN, Svaradž je odbacila optužbe pakistanskog premijera da Indija krši ljudska prava.

Pročitajte još:

Ona je rekla da je Indija uhapsila čovjeka čije priznanje predstavlja živi dokaz pakistanskog sučesništva u teroru.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Kada se suoči s takvim dokazom, Pakistan ostaje pri svom negiranju. Žive u uverenju da će im takvi napadi doneti teritoriju o kojoj sanjaju. Moj savet Pakistanu je da napuste taj san. DŽamu i Kašmir će nedvosmisleno ostati sastavni deo Indije i tako će zauvek biti - izjavila je Svaradž.

Za razliku od većeg dela Indije u kojem dominira Hindu religija, većina stanovništva države DŽamu i Kašmir su muslimani.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.