Izvor: B92, 17.Apr.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"OPSTINA ZEMUN TUZI SESELJA I VUJOVICA"

Opstina Zemun podnela je krivicnu prijavu protiv lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Seselja i vlasnika Televizije "Palma" Miodraga Vujovica zbog zloupotrebe ovlascenja u privredi, pise u utorak "Politika", prenosi Srna. List navodi da se u prijavi, do koje je dosao preko pouzdanih izvora, istice da postoji osnovana sumnja da su osumnjiceni kao odgovorna lica u preduzecima i u SRS, u periodu od 24. septembra 1998. do 6. oktobra 2000. sticali pravno-imovinsku korist na stetu opstinske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imovine. U prijavi, koja je podneta 6. aprila, navodi se da je firmi "My home-inzenjering" nezakonito ustupljen objekat, kao i da je SRS neovlasceno izdata zgrada "Magistrat", koja je kulturna znamenitost. U krivicnoj prijavi se navodi da je na osnovu ugovora Javnog preduzeca "Zemunski informativno-poslovni sistem", SRS i Televizije "Palma" dato ovlascenje SRS da deo zakupljenih prostorija "Magistrata" mogu da izdaju u pod zakup "Palmi", radi pruzanja informativnih i propagandnih usluga. "SRS je bez naknade dobila kancelarisjki namestaj i u zakup na 30 godina poslovni prostor u 'Magistratu' za 1.359.910 dinara", navodi se u prijavi.

U izjavi za Radio B92, vlasnik Televizije "Palma" Miodrag Vujovic je rekao da je sve u vezi sa zakupom uradjeno shodno vazecim zakonskim propisima i da njegova televizija nikad nije koristila studio koji se pominje u prijavi. On je istakao da je podnosenje prijave "neuspeo, bled i neprimeren pokusaj blacenja politickih protivnika". "Zao mi je sto su odgovorni ljudi Opstine Zemun, koji se bave tim stvarima, pokazali da su jako sumnjivog moralnog sastava, i da su prave neznalice. Taj predmet i ugovor je, sto se tice Palme i SRS, apsolutno cist i po zakonu", rekao je Vujovic. On je ocenio da se napadima na njega "mozda ne treba iznenaditi, jer zivimo u zemlji u kojoj dugo vremena politicari nista drugo nisu radili nego blatili politicke neistomisljenike". "Vreme nam je svima sudija, videcemo da li cemo kao narod doziveti da se oni koji se bave samo blacenjem jednom i zastide", zakljucio je Vujovic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.