OPŠTI HAOS U DRŽAVNOM VRHU ALBANIJE: Edi Rama zahteva ostavku, zagrmeo u parlamentu

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jun.2021, 15:00

OPŠTI HAOS U DRŽAVNOM VRHU ALBANIJE: Edi Rama zahteva ostavku, zagrmeo u parlamentu

Sukob već dugo tinja

Albanski premijer Edi Rama zatražio je od poslanika u parlamentu da glasaju za razrešenje predsednika države Iljira Mete, navodeći da je to volja naroda i da mora bez odlaganja da se ispuni.

On je u obraćanju poslanicima rekao da je Meta osramotio Albaniju u odnosima sa SAD i međunarodnim predstavnicima, prenosi portal Egzit.

- Meta ne može da ima visok status koji mu je dao parlament. Meta je završio posao. Neka se parlament izjasni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << glasanjem - rekao je Rama.

On je ponovio da je Meta prekršio Ustav i izdao misiju predsednika.

- Meta je urušio instituciju garancije nacionalnog jedinstva, prekoračio granicu vitalne podele vlasti u našoj parlamentarnoj demokratiji - ocenio je Rama i dodao da je Meta pravno i moralno naneo štetu Albaniji.

Da bi Meta bio razrešen potrebno je da mu nepoverenje iskaže dve trećine poslanika, odnosno 94 od 122.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.