OPŠTE RASULO U BAGDADU: Obračun policije i demonstranata, povređeni na sve strane!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2020, 00:10

OPŠTE RASULO U BAGDADU: Obračun policije i demonstranata, povređeni na sve strane!

Na hiljade demonstranata izašlo je danas na ulice iračkih gradova kako bi obeležili prvu godišnjicu masovnih antivladinih protesta

Najmanje 39 ljudi, većinom pripadnika snaga bezbednosti, povređeno je danas u sukobima sa antivladinim demonstrantima u Bagdadu, saopštili su irački bezbednosni izvori.

Snage bezbednosti koristile su suzavac, pri čemu je povređeno najmanje sedmoro ljudi, kazali su policijski izvori, dok je iračka Vojska saopštila da su najmanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 32 njena pripadnika ranjena u eksplozijama ručnih granata koje je bacala grupa koja se infiltrirala među inače mirne demonstrante.

.

Naredba Bagdadske operativne komande, koja nadgleda snage bezbednosti u glavnom gradu, sprečila je još nekoliko stotina demonstranata da uđu u grad iz provincija Vavilon i Divanija.

Demonstranti su marširali u prestonici i nekoliko gradova na jugu. Tokom višemesečnih demonstracija započetih prošle godine ubijeno je više od 500 ljudi, uglavnom demonstranata. Do februara su protesti prestali posle ograničenja uvedenih zbog korona virusa.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.