OPŠTA UZBUNA U NEMAČKOJ: Električar iz Bundestaga radio kao špijun, moćnoj vojnoj sili slao poverljive podatke

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2021, 12:31

OPŠTA UZBUNA U NEMAČKOJ: Električar iz Bundestaga radio kao špijun, moćnoj vojnoj sili slao poverljive podatke

Kako navode svetski mediji, on je sakupljao informacije sa kompjutera

Državljanin Nemačke optužen je zbog sumnje da je špijunirao Bundestag, a onda je navodno te informacije davao ruskoj obaveštajnoj službi.

Kako se navodi, Jens F. je navodno sakupljao podatke sa kompjutera u kojima su se nalazili planovi zgrade Bundestaga dok je tamo održavao električnu opremu u kancelarijama, saopštio je Federalni tužilac.

Kako se navodi, on se sumnjiči da je te >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << planove predao ruskom agentu vojne obaveštajne poslove, koji je u periodu od jula do septembra 2017. godine bio povezan sa Ambasadom Rusije u Nemačkoj. Prema tvrdnjama medija, Jens. F. navodno je koristio uređaj za skladištenje podataka kako bi dostavio informacije.

Optužnica protiv državljanina Nemačke podignuta je 12. februara, ali da je tek danas to saopšteno. Tužilaštvo nije otkrilo nikakve dokaze u vezi sa ovim slučajem, kao ni motiv.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Proces protiv Jensa F. - Nemac optužen da je Rusima predao plan Bundestaga

Izvor: RTS, 25.Feb.2021

Nemački savezni sud podigao je optužnicu protiv državljanina te zemlje zbog sumnje da je ruskoj obaveštajnoj službi predao plan zgrade nemačkog parlamenta. Prema pisanju "Gardijana", osumnjičeni je identifikovan samo kao Jens F. . Jens F. se sumnjiči da je dok je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.