OPŠTA PANIKA U ITALIJANSKOM PARLAMENTU: Premijer Konte nije mogao da se uzdrži od kašlja, intervenisala predsednica Senata (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Maj.2020, 18:06

OPŠTA PANIKA U ITALIJANSKOM PARLAMENTU: Premijer Konte nije mogao da se uzdrži od kašlja, intervenisala predsednica Senata (VIDEO)

Galamu je morala da prekine predsednica Senata Elisabeta Kaselati, koja je pozvala senatore da se umire.

Premijer Italije Đuzepe Konte zbog kašlja je morao da skrati govor u parlamentu, a negodovanje poslanika zbog ovog događaja smirivala je predsednica parlamenta.

Đuzepe Konte se tokom govora pred Senatom nekoliko puta zakašljao, zbog čega je na kraju neplanirano morao i da skrati svoje izlaganje.

Kada je prvi put počeo da kašlje senatori opozicionih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << partija su burno reagovali, dobacujući mu da stavi zaštitnu masku.

Konte je popio vode i nastavio da čita ekspoze, ali se ubrzo ponovo zakašljao, ovaj put uz pokušaj da laktom na ustima zaštiti sve u prostoriji, onako kako lekari preporučuju.

#WATCH | Italian Prime Minister Guiseppe Conte started coughing during a parliamentary session. Opponents in Parliament reacted to Conte by saying “Wear a mask”pic.twitter.com/hpjEGmX8Ov

— Coronavirus Alarm (@CoronaTurkeyEN) May 22, 2020

Zbog napada kašlja Konte je na kraju morao da skrati govor.

Širom Italije broj novih slučajeva zaraženih virusom Kovid-19 je u padu nekoliko dana nakon popuštanja restriktivnih mera, dok je Lombardija jedini region u toj državi u kojem je zabeležen porast broja novoobolelih.

Italija je sa više od 32.000 umrlih od posledica virusa Kovid-19 od početka krize treća u svetu po broju žrtava tog virusa posle SAD i Velike Britanije.

Virus kovid-19 izazvao je u Italiji najdužu blokadu u Evropi iz koje posle više od dva meseca ta zemlja postepeno izlazi, suočavajući se s teškim ekonomskim posledicama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.