OPSADNO STANJE U BOLIVIJI: Pristalice Moralesa opkoljene u meksičkoj ambasadi!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Dec.2019, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPSADNO STANJE U BOLIVIJI: Pristalice Moralesa opkoljene u meksičkoj ambasadi!

Vojska se u utorak okupila oko rezidencije, saopštilo je meksičko Ministarstvo spoljnih poslova i ocenilo situaciju kao "opsadno stanje".

Meksiko je saopštio da su bolivijske bezbednosne snage povećale prisustvo oko rezidencije meksičkog ambasadora u La Pazu, gde je grupa bivših ministara i drugih zvaničnika odanih svrgnutom predsedniku Evo Moralesu potražila utočište.

Odnosi dveju zemalja su zategnuti otkako je Meksiko dao azil Moralesu, kada je on podneo ostavku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 10. novembra posle nemira koji su nastali kada je optužen da je falsifikoao glasove na izborima.

Morales se odselio u Argentinu i kaže da planira da ostane uključen u politiku u susednoj Boliviji.

Zamenik ministra javne bezbednosti Bolivije Vilson Santamaria rekao je da političarima koji su u meksičkoj ambasadi neće biti dozvoljeno da napuste zemlju.

- Preduzeli smo neophodne korake tako da snage bezbednosti odmah otkriju bilo kakvu pomoć beguncima da napuste zemlju - rekao je on.

Među onima koji su potražili utočiše u rezidenciji meksičkog ambasadora su Huan Ramon Kintana, bivši šef osoblja Moralesa i još petoro bivših ministara, navode meksički zvaničnici.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.