OPSADNO STANJE ŠIROM SRBIJE: Kriminalna grupa KRALA vozila po Evropi, pa ih prodavala ovde! Paklenim planom stekli MILIONE

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jan.2024, 16:27

OPSADNO STANJE ŠIROM SRBIJE: Kriminalna grupa KRALA vozila po Evropi, pa ih prodavala ovde! Paklenim planom stekli MILIONE

Organizatorima i pripadnicima organizovane kriminalne grupe određeno je zadržavanje u trajanju od 48 sati.

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa policijskim službenicima MUP RS, UKP i SBPOK nakon višemesečnog predistražnog postupka, juče i danas je na teritoriji grada Beograda, Šapca, Novog Sada i Sremske Mitrovice, lišeno slobode 11 lica, i privremeno oduzet veći broj putničkih motornih vozila novije i visoke klase, kao i luksuznih džipova, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji su od strane organizovane kriminalne grupe ukradeni na teritoriji zemalja Evropske Unije, nakon čega su dovožena na teritoriju Republike Srbije.

Kako se sumnja, ova grupa je u unapred obezbeđenim garažama – radionicama - „štekovima“ prepravljala, a kasnije otuđivala vozila, čime su pripadnici i organizatori organizovane kriminalne grupe ostvarili višemilionsku protivpravnu imovinsku korist.

Postoji osnovana sumnja da je ova organizovana kriminalna grupa u periodu od početka 2020. godine do 09.01.2024. godine izvršila krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, prikrivanje, falsifikovanje isprave, posebni slučajevi falsifikovanja isprava i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

Prilikom pretresa kuća, stanova i radionica organizatora i pripadnika organizovane kriminalne grupe pronađeno je i privremeno oduzeto više desetina hiljada evra, više stotina hiljada dinara, dragocenosti, veća količina auto delova, uz pomoć kojih će biti identifikovana vozila koja su predmet izvršenja krivičnog dela u inostranstvu, kao i veća količina falsifikovane prateće dokumentacije za vozila i registarske oznake.

Organizatorima i pripadnicima organizovane kriminalne grupe određeno je zadržavanje u trajanju od 48 sati, i uz krivičnu prijavu su privedeni Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal, gde su u toku saslušanja osumnjičenih.

Srbija Danas/Blic

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Uhapšena kriminalna grupa - krali motorna vozila u zemljama EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jan.2024

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a, UKP i SBPOK nakon višemesečnog predistražnog postupka na teritoriji Beograda, Šapca, Novog Sada i Sremske Mitrovice, uhapšeno je 11 osoba i privremeno oduzet veći broj putničkih motornih vozila...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.