OPREZ! RHMZ upozorio na potencijalnu OPASNOST - upaljen žuti meteoalarm, ovi delovi Srbije na udaru (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Apr.2023, 10:11

OPREZ! RHMZ upozorio na potencijalnu OPASNOST - upaljen žuti meteoalarm, ovi delovi Srbije na udaru (FOTO)

U utorak promenljivo oblačno vreme sa kišom povremeno. Biće i kratkotrajnih sunčanih intervala.

U Srbiji će danas biti uglavnom oblačno vreme mestimično s kišom posle podne i uveče, na visokim planinama sa snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Najniža temperatura od četiri do 11 stepeni, najviša od 13 do 18 stepeni Celzijusa, vetar slab i umeren istočni i severoistočni. U Beogradu će biti uglavnom oblačno s kratkotrajnom kišom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << povremeno i temperaturom od oko 10 do 16 stepeni Celzijusa.

Zbog biometeorološke situacije hronični bolesnici mogu osetiti blago smanjenje tegoba, ali se oprez savetuje osobama sa srčanim problemima i astmatičarima. Kod meteoropata mogući su reumatski bolovi i depresija. Preporučena je veća koncentracija učesnicima u saobraćaju.

U celoj Srbiji na snazi je žuto upozorenje zbog kiše i grmljavine, što znači da vreme može biti potencijalno opasno.

- Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike - objavio je RHMZ.

Vetar slab istočni ili promenljiv. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura od 7°C do 10°C, a maksimalna od 12°C do 16°C. Uveče je moguća kiša mestimično. Temperatura u 22h od 8°C do 12°C.

U sredu i četvrtak promenljivo oblačno i nestabilno vreme sa povremenom kišom i lokalnim pljuskovima, ali i sunčanim intervalima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.