OPREZ: Ova hrana otvara apetit!

Izvor: Kurir, 08.Jun.2015, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPREZ: Ova hrana otvara apetit!

Ako ste gladni čak i kada pojedete jednu poveću porciju, možda bi uzrok problema trebalo pronaći u sledećim namirnicama.

Ovaj članak je preuzet sa sajta Men's Health.

BELI HLEB

U nedavnoj španskoj studiji, naučnici su pratili navike u ishrani i telesnu težinu kod više od 9.000 ljudii otkrili su da su oni koji su jeli dve ili više porcija belog hleba dnevno, imali za 40 procenata veće šanse da postanu gojazni u periodu od pet godina, u poređenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << s onima koji su jeli manje hleba.

BRZA HRANA

Skoro svaki sastojak brze hrane je dizajniran da vas tera da jedete još. Trans masti, kukuruzni sirup fruktoze, velike količine soli - svi ovi sastojci će učiniti da poželite još više da jedete, jer će se odraziti na povećan apetit i brz pad insulina.

ALKOHOL

Alkohol ne samo da smanjuje sposobnot odabira zdrave hrane već vas čini mnogo gladnijim. Prema istraživanju, koje je objavljeno u Alcohol & Alcoholism, samo tri porcije mogu da smanje nivo leptina u vašem organizmu, hormona koji je dizajniran da odagna glad i pomognu da se osećati sitim za 30 procenata.

TESTENINA

Testenina poseduje sve iste probleme kao beli hleb. Standardna porcija kuvane testenine je samo pola šolje kuvane, alirestorani redovno služe po četiri šolje u jednoj porciji.Kada preopteretite telo jednostavnim ugljenim hidratima, pankreas preterano izbacuje insulin i uskoro ćete proizvesti toliko hormona šećera da će vaš nivo šećera biti nizak, a vi gladni kao vuk.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.