OPREZ! NOVA PREVARA KRUŽI SRBIJOM! Meta su najčešće penzioneri i oni koji žive sami, pazite se ovih stvari

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2023, 07:27

OPREZ! NOVA PREVARA KRUŽI SRBIJOM! Meta su najčešće penzioneri i oni koji žive sami, pazite se ovih stvari

Meta prevaranata su uglavnom starije osobe koje žive same.

Telefonska prodaja je posao koji procvetao u vreme korona virusa, a opstao je i danas, te tako pozivi postaju sve češći, najčešća meta su im najstariji građani koji obično prihvate razgovor sa telefonskim prodavcem, pa oni najčešće i bivaju prevareni.

Udruženje potrošača Efektiva sada se oglasilo na Tviter nalogu sa kraćim uputstvom u nameri da pomognu svima.

– Zvao vas je telefonom, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prodaje usisivače i slične kućne aparate, a vi ste usamljeni, u poodmaklim ste godinama, i hteli biste s nekim da se makar ispričate, pa ste mu dozvolili da vam dođe kod kuće i demonstrira vam šta ta naprava može da uradi. Još ako je mlad čovek, ljubazan, lepo priča – što ga ne biste makar saslušali? I onda taj fini ljubazni dečko – zapravo istreniran kod prodavca da ostavlja dobar utisak i usput ispipa da li živite sami – dođe kod vas, izvrši demonstraciju moći "čudesne" mašine. Ali je "cena prava sitnica" – kažu oni i nastavljaju:

Zvao vas je telefonom, prodaje usisivače i slične kućne aparate, a vi ste usamljeni, u poodmaklim ste godinama, i hteli biste s nekim da se makar ispričate, pa ste mu dozvolili da vam dođe kod kuće i demonstrira vam šta ta naprava može da uradi. Još ako je mlad čovek, 👇👇

— Udruženje potrošača EFEKTIVA (@UBKEFEKTIVA) July 11, 2023

– Kuku, pa to je ohoho preko hiljadu evra!? Nema problema, tu je popust "samo za vas", tu je plaćanje na rate. Ako sva ta lepa fina, prekrasna ponuda padne u vodu jer vi ipak ne želite tolike pare da izdvajate čak ni uz popust pa na rate, fini dečko će da pribegne suzama: izgubiće posao ako danas ništa ne proda. I na kraju, malo usled sažaljenja a više usled vaše nesigurnosti jer nikog pored sebe nemate da vam bude makar čuvar zdravog razuma, vaša ruka, vođena ovom emotivnom ucenom, stavlja potpis na ugovor… Kasnije, kada "fini dečko" ode, shvatite da ste se prevarili, ali kad pogledate ugovor, stičete utisak da je dockan. Pojede vas sramota.

Kako kažu dalje, niko ne treba da bude sramota. Svako bar jednom u životu bude prevaren, a usamljeni, naročito stari ljudi lake su mete razoraznih predatora, pišu mediji.

– Predatore treba da bude sramota. Šta treba da radite? Odmah nas pozovite – naše radno vreme znate – jer ugovor koji ste potpisali najčešće ima neku rupu ili uz njega nije ostavljena sva neophodna dokumentacija.

Oni dodaju i da "ako ste kojim slučajem propustili famozni rok od 14 dana za odustajanje od ugovora. zaključenog na daljinu, to još ne znači da su svi vozovi prošli. Najgora stvar je povući se u sebe i ćutati."

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.