Izvor: B92, 30.Maj.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPOZICIONE STRANKE - KONKRETNE AKCIJE

Socijaldemokratska unija ce na sledecem sastanku predstavnika opozicije predloziti organizovanje generalnog strajka u zemlji, kao jedino preostalog sredstva nenasilnog pritiska na rezim, izjavio je potpredsednik stranke Branko Pavlovic napominjuci da se radi o strategijskom predlogu koji zahteva sveobuhvatne pripreme.

predsednik Koalicije Vojvodina Dragan Veselinov izjavio je na konferenciji za stampu da ce Koalicija Vojvodina na narednom sastanku udruzene opozicije predloziti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se objavi totalni bojkot policije - On je objasnio da "bojkot ne podrazumeva odbijanje sluzbenog odnosa gradjana prema policiji, vec odbijanje gradjana da prihvati policajca kao normalnog gradjanina".

Predsednik Reformista Vojvodine Miodrag Isakov ocenio je danas da bi opozicija u Srbiji trebalo da menja taktiku i sredstva borbe, kao i da bi neke stranke trebalo da promene svoje lidere. "Jedan broj opozicionih lidera izuzetno dobro materijalno stoji i ima poprilicne pare, kao i novac za funkcionisanje svojih partija. Imaju izuzetan drustveni status, fakticki status drzavnika, stalno su zastupljeni u medijima, stalno putuju i sve to bi trebalo da stave na kocku i izgube u radikalnijem pokusaju da ostvare promene", rekao je Isakov na konferenciji za novinare. On nije precizirao o kojim vodjama opozicije govori.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.