OPOZICIJI VAŽNIJA KASA NEGO BUDUĆNOST SRBIJE Vučić: Rezolucije dođu i prođu, ali njihova sramota će ostati večna

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2024, 19:09

OPOZICIJI VAŽNIJA KASA NEGO BUDUĆNOST SRBIJE Vučić: "Rezolucije dođu i prođu, ali njihova sramota će ostati večna"

Opoziciji važnija ruka u medu, nego interesi građana.

Aleksandar Vučić, Predsednik Republike Srbije, sastao se danas sa generalnim sekretarom UN, Antoniom Guterešom, tokom svoje posete u Njujorku.

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, sastao sa sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom, gde su razgovarali o svemu što se dešavalo na vanrednoj sednici SB UN o situaciji na Kosovu i Metohiji i navodi da je 12 ili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 13 od 15 članica Saveta bezbednosti iztazilo nezadovoljstvo povodom mnogih poteza Aljbina Kurtija.

- Analizirali smo sve ono što je bilo sinoć. Mislim da je bila važna sednica Saveta Bezbednosti da mi vidimo u kojoj se nelakoj poziciji nalazimo, ne zbog ponašanja Prištine, već zbog toga koliko drugačije od onoga što mi mislimo jedan značajan deo sveta misli. Ali naravno da vidimo i koliko imamo stvarnih prijatelja, koji su uz našu zemlju - rekao je predsednik za Pink televiziju.

Navodi da je neslaganje većine zemalja članica Saveta Bezbednosti Ujedinjenih Nacija sa režimom Prištine veoma važna stavka.

- Borili smo se, mislim, časno i pošteno zastupali svoju zemlju i to je ono što smo mogli. Da je situacija jednostavna, naravno da nije i u geopolitičkim trvenjima, u geopolitičkim sukobima, to je nešto što vam uvek donosi dodatni pritisak i svi bi da se obračunavaju sa manjima, pošto već sa velikima ne mogu. A onda sa druge strane morate da brinete o svojim problemima, morate da brinete i o našem narodu na Kosovu i Metohiji, gde nemate efektivnu vlast, da njih ne ugrozite, da njihove živote sačuvate, da ih istovremeno finansirate, da mogu da prežive, da buduće generacije vide svoju budućnost na Kosovu i Metohiji. Tako da u nelakim, u nejednostavnim, uslovima mi smo uradili ono što je bilo moguće -  izjavio je predsednik Vučić.

Takođe, razgovarali su o geopolitičkoj situaciji i situaciji u regionu. 

- Čini mi se visok stepen saglasnosti postigli po mnogim pitanjima i naučio sam mnoge stvari o nekim kretanjima u svetu, on je iskusan čovek i mnogo toga dobije, mnogo toga i sazna, tako da mislim da je bilo vrlo korisno -

Predsednik je naveo da će se, posle najnovijih poruka Sjedinjenih Američkih Država vezano za ukidanje dinara, videti kako Priština reaguje, jer su navedene stvari od velike važnosti za dalji razvoj situacije.

- Mi analiziramo ono što su predstavnici više zemalja govorili, čini mi se da je moj utisak, ono što sam sinoć rekao bio ispravan, tako da videćemo sad dalje, videćemo posle najnovijih porukam gde Amerikanci traže odlaganje od četiri meseca kako će na to Priština da reaguje. Mislim da te stvari nisu nevažne -

Ambasadorka SAD pri UN, Linda Tomas-Grinfild je juče apelovala Prištini da odloži sprovođenje odluke oko ukidanja dinara, sve dok se ne naiđe na alternativno rešenje.

- Odluka je doneta bez adekvatne pripreme i bez konsultacija sa lokalnim stanovništvom. Tražimo da početak sprovođenja ovog plana bude pod hitno odložen dok se ne definišu odgovarajuće procedure u skladu sa evropskim standardima -  tražila je Tomas-Grinfild.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić navodi da rezolucije Evropskog parlamenta prolaze, a sramota opozicije ostaje večno.

- Rezolucije dođu i prođu, ali njihova sramota će ostati večna. Tako se niko od nas nije ponašao kada smo bili u opoziciji -

Deo opozicije traži usvajanje rezolucije Evropskog parlamenta o izborima u Srbiji "izraz nemoći partija bivšeg režima".

- Važnija im je kasa i da im ruka bude u medu, nego budućnost Srbije - poručio je Vučić.

Aleksandar Vučić je takođe izjavio da bi Nobelovu nagradu za mir "samo kada bi priznao nezavisno Kosovo i da kaže da Srbija uvodi sankcije Rusiji"

- Moja vizija je šta je to što možemo da uradimo za Ekspo i zato pozivam ljude da se mi vratimo na naš posao. I da mi brinemo o tome šta mi možemo da uradimo za svoju zemlju. I da vam pošteno kažem, baš me briga za sve druge - poručio je Vučić.

Istakao je da ne želi da služi nikome, osim Srbiji i srpskom narodu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.