OPOZICIJA U TOTALNOM RASULU! Razmena ŽESTOKIH PROZIVKI između Vesne Pešić i Balše Božovića, evo šta je OKIDAČ

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2020, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPOZICIJA U TOTALNOM RASULU! Razmena ŽESTOKIH PROZIVKI između Vesne Pešić i Balše Božovića, evo šta je OKIDAČ

Sve je počelo od tvita Aleksandre Jerkov.

Poslanica DS Aleksandra Jerkov je na svom Tviter profilu nedavno objavila status zbog kako kaže, svih demokrata i umesto predsednika DS, Zorana Lutovca koji po njenim rečima, to ne želi.

Njoj je koliko se primećuje zasmetalo to što je Lutovac u Savezu za Srbiju sa Boškom Obradovićem koji sprovodi rasističku antimigrantsku politiku.

- Ne može se tvrditi da migranti prljaju srpsku čistotu, ne može se Vesić >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << slati u provinciju umesto u zatvor, ne može se sedeti sa radikalima u koaliciji. Zapravo, može, ali ne sa nama, navela je.

Evo, kada neće @ZoranLutovac ja ću. Zbog svih @demokrate a i zbog zdravog razuma.

Ne može se tvrditi da migranti prljaju srpsku čistotu, ne može se Vesić slati u provinciju umesto u zatvor, ne može se sedeti sa radikalima u koaliciji.

Zapravo, može, ali ne sa nama.

— Aleksandra Jerkov (@AleksJerkov) February 19, 2020

Takođe joj je zasmetao i Marko Bastać koji je u koaliciji sa radikalima u Starom gradu.

Nakon njenog tvita, došlo je do burnih reakcija, ali i rasprave između poslanika DS Balša Božović i sociološkinje, Vesne Pešić.

Naime, prvo je Pešićeva reagovala na status Aleksandre Jerkov rekavši da može slobodno da napusti stranku koja joj ne odgovara, kao i da bi to bilo najpoštenije, a onda je dodala kako je Jerkov dobila 2,2 posto na izborima u Beogradu kada nije želela na zajedničku listu.

Utoliko gore,neka napusti stranku koja joj ne odgovara. To bi bilo pošteno. Zaboravili da je DS na bgd izborima kad nije htela na zajedničku listu dobila 2,2 posto. Jedino ispravno je da se DS postavi na nov način, podpredsednica bi na tu temu mogla da ima vodeće ideje.

— Vesna Pesic (@vestoma_Tomy) February 19, 2020

Božović joj je odmah odgovorio kako je i ona sama osvojila tada 2 posto. Onda ju je upitao da li se ona slže sa Jerkov po pitanju stavova o ksenofobiji i rasizma Boška Obradovića.

I vi ste tada osvojili 2%

Inace, vi se ne slazete sa @AleksJerkov po pitanju stavova o kaenofobiji i rasizma Boska Obradovica? Ili ste za jednu listu pa kud puklo?

— Balša Božović (@Balshone) February 19, 2020

Pešićeva je tada priznala procente, a onda je iznela svoj sud o budućnosti DS.

Ok, i ja sam kao glasač DS osvojili 2%. Zato mislim da će DS opstati samo ako ima snage da osmisli novi početak i oslobodi se "funkcionerske bolesti".Ne zagovoram jednu listu, niti će je biti u ovom sastavu, ovo je grupa stranaka koje bojkotuju izbore.

— Vesna Pesic (@vestoma_Tomy) February 19, 2020

- To ne treba da znači da treba ćutati na pojave šizofrenije u opoziciji, napisao je Balša.

Slazem se. To ne treba da znaci da treba cutati na pojave sizofrenije u opoziciji.

— Balša Božović (@Balshone) February 19, 2020

Vesna se zapitala zašto on zajedno sa Jerkov ne odgovore Bošku i ne kažu da migranti u Srbiji neće biti ostavljeni na ulici i po štalama, nego će biti tretirani ljudski.

Božović joj je odgovorio da oni upravo to i rade, ali da očekuju i njenu podršku.

To i radimo. I ne samo mi. Nema nas malo, a ocekujemo i Vasu podrsku.

— Balša Božović (@Balshone) February 19, 2020

Ipak, Vesna se nije dala, već ih je optužila da ogovaraju Lutovca na tviteru, i pokušavaju da cepaju stranku.

Božović joj je odgovorio kako mu takvi najviše smetaju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.