Izvor: B92, 11.Jul.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPOZICIJA O IZBORIMA

Savetnik predsednika Srpskog pokreta obnove Ognjen Pribicevic izjavio je "Glasu javnosti" da je njegovoj partiji "drago sto se predsednik Demohriscanske stanke Srbije Vladan Batic priblizio stavovima SPO-a, da ne postoje uslovi za raspisivanje izbora u SR Jugoslaviji". Portparol SPO Ivan Kovacevic podrzao je rezoluciju crnogorske skupstine o moratorijumu na sve odluke saveznih organa i ocenio da demokratksa opozicija "mora bojkotovati savezne izbore" nakon sto je promenjen jugoslovenski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ustav. "Na ovakvim saveznim izborima ne sme ucestvovati nijedna demokratska politicka partija u Srbiji i Crnoj Gori jer se pravnom terorizmu i kriminalnom rusenju Ustava ne sme dati legitimitet", rekao je Kovacevic i pozvao opozicione partije u Srbiji da bojkotuju i lokalne izbore. On je ocenio da su izbori na svim nivoima u Srbiji i dolazak na vlast demokratskih jedini nacin da se ocuva zajednica Srbije i Crne Gore. "Demokratska vlast u Srbiji bi prihvatila pruzenu ruku crnogorske skupstine i vlade o dogovoru koji bi ne samo sacuvao, nego i ucvrstio SRJ kao drzavnu zajednicu dve potpuno ravnopravne clanice", rekao je Kovacevic.

Predsednik Nove demokratije Dusan Mihajlovic ocenio je u izjavi za danasnji 'Glas javnosti' da "nece biti fer izbora", ali je ipak izrazio uverenje da ce opozicija pobediti "na bilo kojim izborima". Opozicija je svesna da ce "biti i kradje, i medijske blokade, da stranci nece mnogo pomoci", rekao je Mihajlovic, dodavsi, medjutim, da "to nije vise ni bitno". Prema njegovim recima, za pobedu je opoziciji potreban jos milion glasova, od cega se polovina, kako je rekao, moze dobiti od neopredeljenih, dok se druga mora "uzeti od Milosevica".

Predsednik Demokratske alternative Nebojsa Covic rekao je na konferenciji za novinare da se, kao eventualni naredni potezi Slobodana Milosevica, mogu ocekivati izmena izbornog zakona, dodatni pritisak nakon usvajanja Zakona protiv terorizma i nastavak gusenja medija. Covic je dodao da bi Milosevic mogao da promeni odredbu kojom je potrebno da na savezne izbore i izbore za predsednika izadje 50 odsto gradjana, kako bi izbori bili validni. Prema njegovim recima, opozicija ne sme da nasedne na Milosevicevu "kosku" i da se glozi oko prisutpa "da li izbori ili bojkot", prenosi Beta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.