OPOMINJEMO, ALI NIKO NE REAGUJE KBC Severna Mitrovica na ivici opstanka zbog LAŽNIH OTPUŽBI ZA ŠVERC ORUŽJA

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2023, 16:46

"OPOMINJEMO, ALI NIKO NE REAGUJE" KBC Severna Mitrovica na ivici opstanka zbog LAŽNIH OTPUŽBI ZA ŠVERC ORUŽJA

Uprkos apelima međunarodnoj zajednici, Elek kaže da su reakcije izostale.

Reagujući na izjavu britanske poslanice Ališe Kerns koja je tokom izlaganja u britanskom parlamentu optužila Srpsku pravoslavnu crkvu za navodni šverc oružja odnosno da se kako je navela „oružje švercuje preko granice iz Srbije u pravoslavne crkve kolima Hitne pomoći“ dr Zlatan Elek direktor kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica u izjavi ističe da i pored rigoroznih kontrola >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od strane kosovske policije nikada u nijednom sanitetskom vozilu nije pronađena ni jedna vrsta oružja.

Prvi čovek kliničko bolničkog-centra u Severnoj Mitrovici opominje da ovoj ustanovi koja osim sa severa  leči pacijente i iz ostatka Kosova preti humanitarna katastrofa ukoliko se nastavi za zabranaom dopremanja lekova i ostale medicinske opreme.

- Mi smo opredeljeni da lečimo ljude bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost i u našim ustanovama svakog radnog dana osim Srba lečimo i muslimane , Albance, Rome a i pored naših napora da obavljamo svoj posao na korist svih pacijenata to nam je onemogućeno od strane vlasti u Prištini jer imamo problema sa zabranom dopremanja lekova, sanitetskog materijala, donedavno i kiseonika i fiziološkog rastvora - ističe dr Elek.

On je podsetio i na činjenicu da je vozilima Hitne pomoći sa „KM“ tablicama zabranjeno kretanje što dodatno otežava pružanje lekarske pomoći pacijentima.

- Mi već neko vreme opominjemo međunarodnu zajednicu da nam preti nestašica lekova i medicinske opreme ali za sada niko ne reaguje - navodi on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.