OPLJAČKANA IZRAELSKA VOJSKA: Pravio se da je ELITNI vojnik pa UKRAO oružje - poznat je čak i Netanijahuu

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jan.2024, 11:54

OPLJAČKANA IZRAELSKA VOJSKA: Pravio se da je ELITNI vojnik pa UKRAO oružje - poznat je čak i Netanijahuu

Uhapšeno je još četvoro pojedinaca

Izraelac koji nikad nije bio pripadnik vojske optužen je da se lažno predstavljao kao vojnik i ukrao oružje nakon što je ušao u vojnu jedinicu i pridružio se borbama protiv Hamasa.

Prema optužnici podignutoj u nedelju, 35-godišnji Roi Jifrač iskoristio je haotičnu situaciju nakon Hamasovog napada 7. oktobra kako bi se pridružio borbenim operacijama i ukrao velike količine vojne opreme, uključujući oružje, municiju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i osetljivu komunikacijsku opremu.

Izraelski mediji navode da je proveo vreme boreći se u Gazi, a čak se pojavio na fotografiji pored premijera Benjamina Netanijahua tekom jednog od njegovih poseta vojnicima na terenu.

Jifrač je otišao u južni Izrael 7. oktobra i predstavljao se naizmenično kao pripadnik elitnih protivterorističkih jedinica, stručnjak za deaktiviranje bombi i član unutaršnje sigurnosne službe Šin Bet, navodi se u optužnici.

Policija je uhvatila Jifrača 17. decembra i kod njega pronašla oružje, granate, voki-tokije, uniforme, dron i drugu vojnu opremu. Eitan Sabag, Jifračov advokat, rekao je za izraelski Channel 12 TV da je Jifrač otišao na jug kako bi pomogao kao bolničar u organizaciji za hitne intervencije i hrabro se borio za odbranu Izraela više od dva meseca.

- Pomagao je ljudima i učestvovao u spašavanju ljudi, sve pod vatrom, dok se također borio protiv terorista - rekao je Sabag. Izraelska policija privela je još četiri osobe, uključujući policajca, u vezi s krađom oružja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.