OPKOLJENA ZGRADA U KOJOJ JE BERLINSKI NAPADAČ! Nađena njegova lična karta ispod sedišta kamiona

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Dec.2016, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPKOLJENA ZGRADA U KOJOJ JE BERLINSKI NAPADAČ! Nađena njegova lična karta ispod sedišta kamiona

Osumnjičeni napadač krije se iza više identiteta.

Nemačka policija okružila je tržni centar u Dizeldorfu u kome se navodno nalazi Tunišanin Anis Amri, koji je osumnjičen da je izvršio masakr na božićnom sajmu u Berlinu u ponedeljak uveče, izveštavaju lokalni mediji.

Nemačka policija je u toku današnjeg dana otkrila povezanost Tunišanina sa napadom na božićni sajam.

Ispod sedišta kamiona pronađene su lične isprave, a dokumenta glase na državljanina >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Tunisa po imenu Anis Amri (24), koji je rođen u gradu Tatavin, prenosi "Špigl". Prema informacijama koje prenosi RBB, osumnjičeni je povređen, a u kamionu je pronađena njegova DNK.

Tunišan je bio povezan s mrežom Islamske države u Nemačkoj koju je navodno vodio upravo Abu Vala, kojeg su zvali propovednik bez lica.

Alemania busca a un tunecino tras hallar su documentación en el camión de Berlínhttps://t.co/RB9lZRQQMM pic.twitter.com/LtWSASAqwW

— El Correo (@elcorreo_com) 21. децембар 2016.

Neko vreme je živeo kod čoveka po imenu Boban S, srpskog porekla koji je navodno vrbovao džihadiste u Dortmundu i priznao da je pripadnik Islamske države. Boban S. je uhapšen u novembru.

Osumnjičeni je poznat pod različitim imenima i različitim datumima rođenja. "Algemajne cajtung" iz Majnca navodi da mu je drugi identitet Ahmed A. Dokumenta su izdata u okrugu Kleve, u Severnoj Rajni-Vestfaliji.

Kako se saznaje, nađeni dokument je tzv. "Duldung", tj. potvrda o "privremenom odlaganju proterivanja". List "Velt" navodi da osumnjičeni koristi najmanje četiri identiteta, te da ga policija smatra "izuzetno opasnom osobom". Živeo je u Berlinu i Severnoj Rajni i Vestfaliji. Podneo je zahtev za dobijanje azila, ali postupak je i dalje u toku.

S druge strane "Bild" navodi da Anis Amri ima više pasoša, i ima između 21 i 23 godine. Poznat je policiji zbog nanošenja telesne povrede, ali nije optužen. Istražitelji ga smatraju veoma opasnim, jer je deo velike islamističke mreže. Sva imena u lažnim pasošima Tunišanina počinju slovom "A", piše "Bild".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.