OPET ŽELEO DA POBEGNE! Srpski El Čapo prebačen u vojnu bazu, ovo su detalji akcije

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2021, 16:32

OPET ŽELEO DA POBEGNE! Srpski "El Čapo" prebačen u vojnu bazu, ovo su detalji akcije

Poznati su i detalji akcije prebacivanja Jakšića u vojni zatvor.

Zoran Jakšić, jedan od vođa takozvanog klana Amerika, koji je osuđen na 25 godina zbog šverca 800 kilograma kokaina u Peruu, opet je pokušao bekstvo iz zatvora, prenosi La Republika.

Kako prenose, istražitelji su saznali da Jakšić opet planira bekstvo tako da su brzo reagovali i on je postao "komšija" sa teroristom Abimaelom Guzmanom.

- Jakšić je uz velike mere >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bezbednosti, koje su uključile i helikoptere iz nacionalne policije, prebačen u strogo čuvani zatvor u vojnoj bazi Kalao. Ova velika i spektakularna akcija prebacivanja Srbina koji je na tamošnjim prostorima usko vezan sa meksičkim kartelom "Sinaloa" održana je u sredu veče - prenose peruanski mediji.

- Zbog njegovog premeštaja mobilisan je čitav kontingent agenata iz specijalne jedinice SUAT kako bi osujetili eventualni pokušaj Jakšićevih ljudi da ga oslobode. Takođe, dva helikoptera sve vreme su nadgledala celu rutu, sve dok Jakšić nije bezbedno ušao u vojnu bazu - prenose peruanski mediji.

Kako prenose, njegov premeštaj je izvršen pod strogim merama bezbednosti. Čak su za ovu priliku angažovani i snajperisti koji su pratili čitav prebačaj Jakšića u novi zatvor. Peruanske vlasti do sada nisu objavile detalje o najnovijem planu bekstva Jakšića.

Podsetimo, Jakšić je i ranije pokušavao da pobegne iz peruanskog zatvora. Krajem prošle godine peruanska policija otkrila je tunel dugačak 200 metara u blizini zatvora "Kastro" i tada je policija dobila informacije da Jakšić planira bekstvo.

- U februaru 2019, najverovatnije kad je shvatio da neće moći da iskoristi tunel, Srbin je pokušao da pobegne kad su ga stražari sprovodili na lekarski pregled. Navodno, požalio se na tegobe, pa je odveden u bolnicu, ali je bekstvo sprečeno - kazao je tada izvor iz istrage.

Jakšić je inače uhapšen u julu 2016. u akciji američke DEA u trenutku kad je s lažnim dokumentima pokušao da pobegne u Ekvador. Tokom istrage je utvrđeno da je tokom skrivanja u Južnoj Americi koristio 46 identiteta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija osujetila beg iz zatvora, Jakšić prebačen u peruansku vojnu bazu

Izvor: RTS, 25.Apr.2021

Srpski državljanin Zoran Jakšić, koji u Peruu služi kaznu od 25 godina zatvora zbog šverca droge, prebačen je u mornaričku bazu pošto je osujećen plan bega iz zatvora u kojem je do sada bio smešten, javlja peruanski Diario Uno. . Kako javljaju peruanski mediji,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.