OPET ĆU S DECOM PRED SKUPŠTINU!

Izvor: Kurir, 30.Apr.2011, 08:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPET ĆU S DECOM PRED SKUPŠTINU!

POŽAREVAC - U utorak ponovo sa decom dolazim pred Skupštinu! Ovog puta bez benzina! Štrajkovađu glađu i žeđu dok moji sinovi ne budu bezbedni!

Ovako je za Kurir započeo ispovest Mlađan Milovanović (35) iz sela Batovac kod Požarevca, koji je u četvrtak sa suprugom i četvoricom maloletnih sinova došao ispred Doma Narodne skupštine preteći da će se zapaliti. Milovanović se na ovakav čin odlučio jer mu, kako tvrdi, prete rođaci koje sumnjiči za krijumčarenje nafte. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Ogorčen je jer policija ne reaguje na te pretnje.

- Radio sam sa rođacima od jula do oktobra 2010. Zvali su me da im pomognem, a za uslugu su mi plaćali po 50 evra. Odradio sam oko 10 tura. Na Moravu su dolazili ruski i rumunski brodovi, a moji rođaci su sa saučesnicima prebacivali naftu u tankove. Uzimali su od 10 do 20 tona nafte po turi - priča Milovanović.

Pretnje su počele kad je, kako kaže, odlučio da izađe iz posla i prijavi rođaka i njegovog sina policiji.

- Najpre su počeli da mi šalju provokativne i vulgarne poruke kako bi me posvađali sa ženom. Potom su me zvali nekoliko puta i poručili mi: „Mani se nas i policije! Pobićemo ti decu!“ Čak je sin mog rođaka mom detetu na ulici rekao da će nas sve pobiti - priča ogorčeni Milovanović.

Plašeći se za živote svojih sinova, Milovanović je seo u neregistrovan auto i zaputio se ka Beogradu. Policija je brzo reagovala plašeći se da se čovek ne polije benzinom i ne zapali pred decom i ženom Danijelom (27).

- Oduzeli su mi upaljač i dva litra benzina. Potom su me odveli u bolnicu „Laza Lazarević“, gde je utvrđeno da sam uračunljiv. Ja sam normalan čovek. Najbitnija mi je bezbednost moje porodice - kaže Milovanović.

Psiholog: Za osudu je to što je poveo porodicu!

Milan Kostić, klinički psiholog, rekao je da je Milovanović svojim postupkom želeo da nadležnim institucijama uputi apel za pomoć.

- To što je poveo i porodicu sa sobom je za osudu. Ovo je protest čoveka koji ne zna kako da reši svoje probleme. Postoje ljudi koji se pod pritiskom emocija i nevolja odmah odlučuju za radikalne poteze, i pre nego što pokušaju da problem reše drugim legitimnim metodama - objasnio je Kostić.

Policija: Jedna prijava odbačena

Milovanović je podneo tri prijave protiv rođaka i njegovog sina. Kako nam je rečeno u požarevačkoj policiji, jedna prijava je odbačena, dok se navodi ostalih proveravaju.

- Jednu je tužilaštvo odbacilo. Druge dve proveravamo - rečeno nam je u PU Požarevac.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.